"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Fabelmanlar izle

-

The Fabelmans

6.3/ 10
1 1

Fabelmanlar filminin bilgileri The Fabelmans

7.6
Fabelmanlar 7.6 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

151 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Steven Spielberg

Oyuncular

Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano, Judd Hirsch, Seth Rogen, Mateo Zoryan, Keeley Karsten, Alina Brace

"The Fabelmans", 2022 yılında yönetmen Steven Spielberg tarafından çekilen bir Amerikan gençlik dramasıdır. Spielberg, Tony Kushner ile birlikte filmin senaryosunu yazmış ve yapımcılığını üstlenmiştir. Film, Spielberg'in gençlik dönemi ve ilk yıllarının bir sinemacı olarak anlatıldığı kısmi otobiyografik bir hikayeyi konu alır. Hikaye, genç hedefi sinemacı Sammy Fabelman'ın, filmlerin gücünün ona ailesi ve etrafındakiler hakkında gerçeği görmesine nasıl yardımcı olduğunu keşfetmesini anlatır. Gabriel LaBelle, Sammy rolünde yer alırken, Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen ve Judd Hirsch de yardımcı rollerde yer alıyor. Film, Spielberg'in gerçek yaşam ebeveynleri Leah Adler ve Arnold Spielberg'in anısına adanmıştır.

Spielberg, projeyi 1999 yılında düşünmüş ve kız kardeşi Anne tarafından "I'll Be Home" adlı bir senaryo yazılmıştır. Spielberg, ebeveynlerinin incinmesinden endişe duyduğu için ailesinin hikayesini araştırma konusunda çekinceleri olduğu için proje 20 yıl boyunca bekletilmiştir. Spielberg, senarist ve sıkı işbirlikçisi Kushner ile 2019 yılında West Side Story filmini çekerken bu projeye tekrar dönmüş ve senaryo 2020'nin sonlarında tamamlanmıştır. Film geliştirilmesi resmen o zamandan sonra başlamış ve oyuncu seçmeleri 2021 Mart ve Mayıs ayları arasında yapılmıştır. Ana çekimler Temmuz'da Los Angeles'ta başlamış ve Eylül'de tamamlanmıştır.

"The Fabelmans", 2022 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyerini yapmış ve Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanmıştır. Universal Pictures tarafından dağıtılan film, 11 Kasım 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırlı bir şekilde sinemalarda gösterime girdi ve daha sonra 23 Kasım'da geniş bir gösterime çıktı. Film, tipik Spielberg projelerine kıyasla gişede beklenenden daha az başarı elde ederek, 40 milyon dolarlık bir bütçeye karşı sadece 45 milyon dolar hasılat elde etti.

Yine de film, eleştirmenlerden övgü aldı ve National Board of Review ve American Film Institute tarafından 2022'nin en iyi on filmi arasında gösterildi. 95. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Williams) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Hirsch) dahil olmak üzere yedi adaylık elde etti. Ayrıca, 28. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde 11 adaylık ve 80. Altın Küre Ödülleri'nde beş adaylık kazandı ve En İyi Drama Filmi ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.

Film özetinde, Sammy Fabelman'ın çocukluk ve gençlik dönemlerindeki film yapma tutkusunu, ailesinin yaşadığı zorlukları ve onun iç dünyasını anlatan bir hikaye yer alıyor. Sammy'nin ailesinin dağılması, ilk aşkları ve sinemaya olan tutkusu gibi önemli olaylar ve ilişkiler filmde ele alınıyor. Filmin sonunda Sammy'nin kendi yolunu bulduğu ve sinemaya olan tutkusunu sürdürmeye karar verdiği anlatılıyor.

Filmizlex iyi seyirler diler!

Filme Yorum Yaz