Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Yaşamak izle

-

Living

7.3/ 10
1 1

Yaşamak filminin bilgileri Living

7.3
Yaşamak 7.3 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Oliver Hermanus

Oyuncular

Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Adrian Rawlins, Hubert Burton, Oliver Chris, Michael Cochrane, Anant Varman

Rodney Williams, 1953 Londra'sında bir üst düzey Londra İl Konseyi bürokratıdır. Masasının etrafında kağıt yığınlarıyla çevrili otururken, ilham verici bir hali yok gibidir. Mrs. Smith (Lia Williams) tarafından yönetilen bir grup kadın, bir II. Dünya Savaşı bomba alanının çocuk oyun parkına dönüştürülmesi için konseye dilekçe sunar. Dilekçe, daha yeni bir çalışan olan Mr. Wakeling eşliğinde bir birimden diğerine yönlendirilir. Wakeling'in hevesine rağmen, her adımda kireçlenmiş ve yavaş bürokrasi tarafından engellenir. Dilekçe döngüsel bir şekilde dolaşır ve sonunda tekrar Mr. Williams'ın eline geçer. Williams, dilekçeyi kağıt yığınına geri koyarak, meslektaşlarına herhangi bir ilerleme yapmayacağını açıkça belirtir.

Mr. Williams terminal kanser teşhisi alınca, Michael ve gelini Fiona'ya haber vermek yerine, yaşam birikimlerinin yarısını çekip, ölümcül miktarda uyku ilacı satın alarak ve kendini bir sahil tatil kasabasında intihar etmeye karar verir. Ancak bunu gerçekleştiremeyince, uyku ilacını bir restoranda tanıştığı uyuyamayan yazar Mr. Sutherland'a verir. Williams'ın hikayesinden etkilenen Sutherland, onu şehirde bir gece geçirmeye götürür. Burada Williams, bir fahişe tarafından şapkasının çalınması üzerine geleneksel bombeli şapkasını bir fedora ile değiştirir. İkili bara gider, şarkı söyler, aşırı miktarda alkol tüketir ve bir striptiz/burlesk gösterisine katılır.

Londra'ya dönüşünde ancak işe dönmeden, Williams Miss Harris adlı eski bir meslektaşıyla karşılaşır. Williams'ın meraklı komşusu, onların lüks bir restoranda öğle yemeği yediğini fark eder ve Fiona'ya haber verir. Fiona, Michael'ın babasıyla olası bir skandal hakkında konuşmasını talep eder. Bu arada, Williams Michael'a teşhisini söylemeye çalışır, ancak ikisi de konuşmaları gereken konuyu açmaya cesaret edemezler.

Williams'ın durumu kötüleştikçe, ölmeden önce gençlik enerjisini kıskandığı ve yeniden kazanmak istediği Miss Harris ile daha fazla vakit geçirmeye çalışır. Kalan zamanını iyi bir şey yaparak geçirmenin en iyi yolunun çocuk oyun parkını inşa etmek olduğunu fark eden Williams, ofis arkadaşlarını harekete geçirmek için çaba sarfeder. Bu süre boyunca, Mr. Williams'a olan karşılıklı saygılarından dolayı, Miss Harris ve Mr. Wakeling birbirlerine karşı sevgi beslemeye başlarlar ve birlikte yürüyüş yaparlar ve parklarda otururlar.

Meslektaşlarına ve üstlerine meydan okuyarak süreci ilerletmeyi başarsa da, inşaat tamamlandıktan kısa bir süre sonra ölür. Yardım ettiği insanlar tarafından yoğun bir şekilde katılan cenazesinde, Michael Williams'ın ona teşhis hakkında bilgi verdiğini ancak kendisine vermediğini tahmin eder.

Williams'ın eylemlerinden ilham alan eski meslektaşları, örneklerini sürdürmeyi ve olumlu değişim savunucuları olmayı taahhüt ederler, ancak kısa süre sonra eski bürokratik yöntemlerine geri dönerler. Williams'ın teşhisi konulduğunda ofise katılan Mr. Wakeling, Williams tarafından kendisine bırakılan bir mektubu okur ve moralinin bozulduğunda oyun parkını hatırlamasını ister. Oyun parkını ziyaret eden Wakeling, Williams'ın ölmeden önce orada salıncakta, kar yağarken "The Rowan Tree" şarkısını söylerken gördüğünü söyleyen bir polis memuruyla tanışır. Polis memuru, Williams'ın durumunda onu soğukta oturmasına izin verdiği için suçluluk duyar. Wakeling, Williams'ın o anda uzun zamandır olduğundan daha mutlu olduğunu söyleyerek polisi teselli eder.

Filme Yorum Yaz