"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Robin Hood: Hırsızlar Prensi izle

-

Robin Hood: Prince of Thieves

6.8/ 10
1 1

Robin Hood: Hırsızlar Prensi filminin bilgileri Robin Hood: Prince of Thieves

6.8
Robin Hood: Hırsızlar Prensi 6.8 Türkçe Dublaj 1991 1080p
Film Süresi

143 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Kevin Costner

Oyuncular

Kevin Costner, Morgan Freeman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Christian Slater, Alan Rickman, Geraldine McEwan, Michael McShane, Brian Blessed, Michael Wincott, Nick Brimble

Robin Hood: Hırsızlar Prensi 1991 yapımı bir ABD filmidir ve Kevin Costner'in başrolünde olduğu bir yapım olarak dikkat çeker. Film, Alan Rickman'ın performansı ile BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. Aynı zamanda Bryan Adams'ın seslendirdiği "(Everything I Do) I Do It for You" şarkısıyla En İyi Şarkı dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Locksley'li Robin, Kral Aslan Yürekli Richard ile birlikte haçlı seferine katılmış ve bu sefer sırasında esir düşmüştür. Kudüs'te bir zindana hapsedilen Robin, idam edileceği haberini alınca kaçış planları yapmaya başlar. Kaçarken müslüman esir Azeem'in hayatını kurtarır ve Azeem de onunla birlikte İngiltere'ye dönmeye karar verir. Ancak İngiltere'ye döndüklerinde, Locksley kalesini harap halde bulurlar. Robin'ın babası Lord Locksley, Notthingam Şerifi tarafından şeytana taptığı iddiasıyla idam edilmiştir. Robin, babasının ölümü ve topraklarının işgaline karşı mücadeleye başlarken, aynı zamanda Notthingam Şerifi'nin adamları da peşlerine düşer. Gelişmeler üzerine Robin, Azeem ve Duncan Locksley topraklarını terk ederler. Daha sonra Kralın kuzeni olan Marian'ın yanına gidecek olan Robin, Marian'a duyduğu ilgiyle birlikte "Robin Hood" olarak anılmaya başlar.

Filme Yorum Yaz