Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Carandiru izle

-

Carandiru

7.6/ 10
1 1

Carandiru filminin bilgileri Carandiru

7.5
Carandiru 7.5 Dublaj & Altyazı 2003 1080p
Film Süresi

145 Dakika

Ülke

Brazil

KategoriDram FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Hector Babenco

Oyuncular

Enrique Diaz, Wagner Moura, Caio Blat, Luiz Carlos Vasconcelos, Milton Gonçalves, Ivan de Almeida, Ailton Graça, Maria Luísa Mendonça

'Carandiru' filmi, Brezilya'nın São Paulo Hapishanesi olarak bilinen ve yaklaşık 8000 mahkumu barındıran yerde 1992 Ekim'inde meydana gelen büyük bir isyanın gerçek hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Yönetmen Héctor Babenco, bu olayı ('9. Koğuş Katliamı' olarak da anılır) anlatarak, isyanın ardındaki karmaşıklığı ve sonuçlarını aktarıyor.

Filmin merkezinde, hapishaneye AIDS ile mücadele için gelen idealist bir doktor karakteri bulunuyor. Doktor, hapishanedeki farklı gruplar arasında saygı kazanmaya başlar ve mahkumların sağlık sorunlarına yardım etmek amacıyla çaba sarf eder. Ancak zamanla gelişen olaylar ve artan gerilim karşısında doktor çaresiz kalır.

'Carandiru' filmi, hapishanedeki insanların hayatlarını, ilişkilerini ve içinde bulundukları zorlu koşulları anlatarak, toplumsal ve insanlık temasını işliyor. İsyandan doğan kaos ve şiddet, insanların duygusal ve ahlaki sınırlarını sorgulamalarına neden oluyor. Filmin temelinde hapishane yaşamının çetrefilli ve dramatik gerçekliği yatıyor, ancak aynı zamanda umut, insan dayanıklılığı ve insan ilişkilerinin gücüne de vurgu yapıyor.

Filme Yorum Yaz