"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Kalıntı izle

-

The Relic

5.8/ 10
1 1

Kalıntı filminin bilgileri The Relic

5.8
Kalıntı 5.8 Türkçe Dublaj 1997 1080p
Film Süresi

110 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBilim-Kurgu FilmleriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Peter Hyams

Oyuncular

Penelope Ann Miller, Tom Sizemore, Linda Hunt, James Whitmore, Clayton Rohner, Chi Muoi Lo, Thomas Ryan, Robert Lesser

Chicago'nun Field Doğa Tarihi Müzesi için bir antropolog olan John Whitney, Güney Amerika'da bir kabileyi inceler ve kabile üyeleri tarafından yapılan bir çorbayı içer. Whitney, yükünü gemiden çıkarması için bir tüccar gemi kaptanına yaklaşır. Kaptan reddeder ve Whitney gemiye gizlice biner. Kargonun nerede olduğunu bulamayınca çığlık atar. Altı hafta sonra, gemi mürettebatı eksik bir şekilde Lake Michigan'a gelir.

Chicago polis dedektifi Vincent D'Agosta ve ortağı, gemide onlarca ceset ve kesik kafa bulur. Bir hafta sonra, evrimsel biyolog Margo Green, Whitney'in sandıklarını incelemek üzere müzeye gelir ve içlerinin boş olduğunu görür. Sandıklarda sadece bir "Kothoga" adında bir mitolojik orman canavarı heykeli ve yapraklar vardır.

Margo ve danışmanı Albert Frock, bir güvenlik görevlisinin öldürülmesi sonucunda, yapraklarda bulunan bir mantarın birkaç hayvan türünde bulunan konsantre hormonları içerdiğini ve ölümlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu keşfederler. Bu, müze içindeki bir canavarın, insanların beynindeki hypothalamusları yiyerek insanları öldürdüğünü göstermektedir.

Öldürücü canavar, bir dizi insanı öldürdükten sonra, en sonunda Margo ve D'Agosta tarafından yenilir. Margo, canavarı öldürmek için patlayıcı bir yangın başlatır ve bir tankın içinde saklanarak hayatta kalır. Sabah olduğunda, D'Agosta ve bir polis ekibi laboratuvara girer, Kothoga'nın yanmış kalıntılarını görür ve Margo'yu tanktan kurtarır.

Filme Yorum Yaz