"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Sekiz Dağ izle

-

Le otto montagne

7.7/ 10
1 1

Sekiz Dağ filminin bilgileri Le otto montagne

7.7
Sekiz Dağ 7.7 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

147 Dakika

Ülke

Italy

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Oyuncular

Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Lupo Barbiero, Cristiano Sassella, Elisabetta Mazzullo, Andrea Palma, Surakshya Panta, Elena Lietti

1984 yazında, Torino'dan 11 yaşındaki Pietro ve annesi Francesca, İtalyan Alpleri'ndeki Grana'da bir ev kiralarlar. Orada, köyde kalan son çocuk Bruno ile tanışırlar. Bruno, ebeveynlerinden ayrı yaşayan, amcaları ve teyzesiyle birlikte yaşayan bir çocuktur. Pietro ve Bruno hızla arkadaş olurlar ve yaz boyunca birlikte zaman geçirirler. Aylar sonra, Pietro'nun babası Giovanni da gelir ve üçü bir yürüyüşe çıkarlar. Bruno bir gün Pietro'ya, Pietro'nun ebeveynlerinin Bruno'yu Torino'daki bir okula gitmesi için evlatlık almayı teklif ettiklerini ve amcasının kabul ettiğini söyler. Ancak Bruno'nun babası onu yaz boyunca çalışmak üzere yanına alır ve bir daha bir araya gelmezler.

Beş yıl sonra, 16 yaşındaki Pietro ve Bruno tesadüfen bir barda karşılaşırlar, ancak ikisi de birbirine konuşmaz. Pietro'nun ailesi Grana'ya döner, ancak Bruno olmadan her şey aynı değildir. Pietro, dağlara dönmeyi bırakır ve 15 yıl boyunca Bruno'yu bir daha görmez; bu süre zarfında, Pietro ve babası arasındaki gelecekle ilgili çatışmalar, aralarındaki ilişkinin kopmasına yol açar.

15 yıl sonra, 31 yaşındaki Pietro, Torino'da bir restoranda iş bulur. Bir kış gecesi, Francesca'dan Giovanni'nin öldüğüne dair bir telefon alır ve Grana'ya döner. Bruno gelir ve ikisi dağlara çıkarlar. Giovanni'nin Bruno için bıraktığı bir yığın taş ve odun bulurlar. İkisi, bahar başlangıcında bu malzemelerle bir ev inşa etmeye başlarlar ve yaz boyunca tamamlarlar. Bruno, amcasının meralarını restore etmeyi ve dağcı yaşamına devam etmeyi planlarken, Pietro çalışmaya devam ederken bir yandan da bir kitap yazar.

Bir sonraki yaz, Pietro arkadaşlarıyla birlikte döner. Aylar sonra, Bruno, Pietro'ya telefon eder ve Lara'nın onunla çalışmakla ilgilendiğini söyler; kısa süre sonra bir çift olurlar ve Lara, Anita'yı dünyaya getirir.

Hayatında bir amaç olmamasından memnun olmayan Pietro, Nepal'i ziyaret ederek kendisini yeniden icat etmeye karar verir. Bir süre sonra, kitabını yayımlayan Pietro, Bruno'yu ziyaret etmek için geri döner. Bir gece, Pietro ona tanıştığı bir Nepalli'nin dünyanın daire şeklinde olduğunu ve sekiz dağ sırası ve sekiz denizden oluştuğunu anlattığını, tüm bunların merkezinde en yüksek dağ olan Mount Meru'nun olduğunu anlatır. Bruno, Mount Meru'da olduğunu ve Pietro'nun sekiz dağın çevresinde dolaştığını ve daha fazla bilgi sahibi olduğunu söyler.

Nepal'de Pietro, bir öğretmen olan Asmi ile tanışır ve çıkmaya başlar. Grana'ya dönen Pietro, Bruno tarafından ziyaret edilir. Pietro ona, Nepal'da yerleşmeyi planladığını ve muhtemelen her yıl Grana'ya dönmeyeceğini söyler; Bruno onu akşam yemeğine davet eder ve gider. Pietro, onlarca yıl önce Giovanni ile ulaştığı bir zirveye tırmanır ve Giovanni'nin Pietro ve Bruno ile yaptığı yürüyüşler sırasındaki deneyimleri ve duyguları hakkında yazdığı bir günlük bulur.

Bir gün, Pietro, Bruno'dan telefon alır ve onunla birlikte zaman geçirmek için evlerine gelmesini ister. Pietro kabul eder. Bir gece, Bruno evliliğinin eski mutluluğunu anımsar; Pietro ona iyi bir baba olduğunu ve Anita'yı babasının onu terk ettiği gibi terk etmemek için düzenli bir işe girmesi gerektiğini söyler. Kızgın olan Pietro gider ve Lara'yı ziyaret eder. Pietro, Bruno'nun Lara ve Anita'ya karşı olan ilgisinin az olduğunu ve onun dağa olan ilgisinin daha fazla olduğunu anlar. O da çok uzaklara gittiğini ve orada kalması gerektiğini kabul eder. Bruno ile barışır ve Bruno, dağlarda yalnız yaşamayı kabul eder. Ayrılırken, Bruno ona dağın ona asla zarar vermediğini ve onun için endişelenmemesi gerektiğini söyler.

Bir gün, Pietro, Lara'dan bir telefon alır ve Bruno'nun evin çatısında bir delik olduğunu ve Bruno'nun hiçbir yerde bulunamadığını öğrenir. Kurtarma ekipleri, çatıya bir delik açarak eve girerler, ancak Bruno'yu içerde bulamazlar. Pietro, bazı hayatlarda, en merkezdeki dağ dahil olmak üzere geri dönülemeyen dağlar olduğunu düşünür. Asmi'nin okulunda çocuklarla futbol oynarken, en yüksek dağda bir arkadaşını kaybettiği için sekiz dağda dolaşmaktan başka bir şey kalmadığını anlar.

Kar eridikten sonra, Bruno'nun ölü bedeni evden uzakta bulunur.

Filme Yorum Yaz