"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Karateci Çocuk izle

-

The Karate Kid

7.3/ 10
1 1

Karateci Çocuk filminin bilgileri The Karate Kid

7.3
Karateci Çocuk 7.3 Dublaj & Altyazı 2021 1080p
Film Süresi

126 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAile FilmleriAksiyon FilmleriDram Filmleri Yönetmen

John G. Avildsen

Oyuncular

Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller, William Zabka, Ron Thomas, Rob Garrison

The Karate Kid (Karate Çocuk), 1984 yılında Robert Mark Kamen tarafından yazılan ve John G. Avildsen tarafından yönetilen bir Amerikan dövüş sanatları draması filmidir. Karate Çocuk serisinin ilk filmidir ve başrollerinde Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue ve William Zabka yer almaktadır. Film, İtalyan asıllı Amerikalı genç Daniel LaRusso'nun (Macchio) hikayesini takip eder. Daniel, dul annesiyle birlikte Los Angeles'ın Reseda semtine taşındığında yeni zorba çetesi tarafından taciz edilmeye başlar. Bu çetede Daniel'in aşık olduğu Ali Mills'in (Shue) eski sevgilisi olan Johnny Lawrence (Zabka) da yer almaktadır. Bu durum üzerine Daniel, yaşlı bir tamirci ve savaş gazisi olan Mr. Miyagi'den (Morita) karate öğrenmeye başlar. Böylece Daniel hem kendini savunmayı öğrenir hem de zorbalara karşı bir karate turnuvasında mücadele eder.

Kamen, Columbia Pictures tarafından yönetmeni Avildsen'in önceki başarısı Rocky (1976) gibi bir film yapması için benzer bir film bestelemesi için teklif edildi. Kamen, filmi yazarken kendi hayatından ilham aldı. Bu nedenle, oyuncu seçimi konusunda güçlü görüşlere sahipti ve Morita'nın filmde yer alması için yoğun bir şekilde uğraştı. Film için hazırlıklar senaryonun son düzenlemesinden hemen sonra başladı ve oyuncu seçimi Nisan ve Haziran 1983 arasında gerçekleşti. Çekimler 31 Ekim 1983 tarihinde Los Angeles'ta başladı ve 16 Aralık'ta tamamlandı. Film, Macchio'nun The Outsiders (1983) filminin ardından ikinci büyük film rolü oldu.

Karate Çocuk, 22 Haziran 1984 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde sinemalarda gösterime girdi. Film, eleştirmenlerden genellikle olumlu eleştiriler aldı ve aksiyon sahneleri, senaryo, temalar, performanslar ve müzikler gibi unsurlar övgüyle karşılandı. Ayrıca ticari bir başarı elde ederek dünya çapında 130 milyon dolardan fazla hasılat elde etti ve 1984 yılının en yüksek hasılatlı filmlerinden biri oldu. Film, daha önce çoğunlukla komedi rolleriyle tanınan Morita'nın oyunculuk kariyerini canlandırdı ve ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne adaylık getirdi. Ayrıca film, karateyi Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerleştirmesiyle tanınır ve bir medya serisine yol açtı.

Konu 1984 yılında, 17 yaşındaki Daniel LaRusso ve annesi Lucille, New Jersey'den Los Angeles, California'daki Reseda semtine taşınırlar. Yeni evlerinin kapıcısı, tuhaf ama iyi kalpli bir Okinawa göçmeni olan Mr. Miyagi'dir.

Bir plaj partisinde, Daniel, okulun maskotu olan Ali Mills ile arkadaş olur ve onun dikkatini çeker. Ancak Ali'nin kibirli eski sevgilisi Johnny Lawrence, Cobra Kai dövüş okulunun önde gelen öğrencisi ve bir siyah kuşak olan Johnny, Daniel'e sürekli olarak zorbalık yapar. Halloween gecesi, Daniel, Johnny'ye bir hortumla su sıkarak intikam alır. Bunun üzerine Johnny ve çetesi, Daniel'i sokakta kovalayarak ona saldırır. Ancak Mr. Miyagi müdahale eder ve kolayca onları yenerek Daniel'i korur.

Büyülenen Daniel, Mr. Miyagi'den kendisine karate öğretmesini ister. Başlangıçta Mr. Miyagi reddeder, ancak sonunda Daniel'i anlaşmazlığı çözmek için Cobra Kai'ye götürmeyi kabul eder. Burada, karate öğretmeni olan John Kreese ile tanışırlar. Kreese, önerilen barış teklifini umursamadan reddeder. Bunun üzerine Miyagi, Daniel'in Kreese'nin öğrencileriyle eşit şartlarda yarışacağı yaklaşan "18 Yaş Altı All-Valley Karate Şampiyonası"na katılmasını teklif eder ve eğitim süresince zorbalığın sona ermesini ister. Kreese teklifi kabul eder, ancak eğer Daniel turnuvaya katılmazsa zorbalığın devam edeceği konusunda uyarır.

Daniel'in eğitimi sırasında başlangıçta sadece ona hizmet eden basit işler yapması istenir. Bu görevler Daniel'in Miyagi'den savunma hareketlerini öğrenmesine yardımcı olacak şekilde tekrar etmesine yardımcı olur. Daniel ve Miyagi arasındaki bağ güçlenir ve Miyagi, Manzanar toplama kampında eşi ve oğlunu doğum sırasında kaybettiği sırada 442. Piyade Alayı ile II. Dünya Savaşı'nda Avrupa'da hizmet verirken Aldığı Onur Madalyası dahil olmak üzere hayatı hakkında Daniel'e açılır.

Filme Yorum Yaz