"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Blue Jean izle

-

Blue Jean

7.0/ 10
1 1

Blue Jean filminin bilgileri Blue Jean

7.0
Blue Jean 7.0 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

97 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Georgia Oakley

Oyuncular

Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Lucy Halliday, Lydia Page, Stacy Abalogun, Amy Booth-Steel, Aoife Kennan, Scott Turnbull

Bu film, homofobik Margaret Thatcher dönemi ve yerel yönetim kanununun meşhur 28. bölümünü konu edinen ilk defa İngiliz özellik filmi yönetmeni Georgia Oakley tarafından çekilmiş 80'ler dönem filmidir. Aslında, film bazen Russell T Davies ile biraz Prisoner Cell Block H karışımı gibi hissettirebilir. Ancak kesinlikle dobra bir yapıya sahip ve bazı sabun operası etkileri mevcut.

Diğer Maggie dönemi Britfilm'lerin tarzında, karakterler genellikle günlerine, en son Thatcherite felaketini canlı ve heyecanlı bir şekilde anlatan BBC radyo haber okuyucularını dikkatle dinleyerek başlarlar. Dönemin gurmeleri, Tory tarihçi ve lord Beloff'un heteroseksüel aile biriminin kesin üstünlüğü hakkında üst mecliste konuşmasını içeren TV klibini duyduklarında inleyebilir ya da ürkebilirler. Mekan olarak kuzey-doğuyu seçen filmde, Rosy McEwen, bir ortaokulda beden eğitimi öğretmeni olan ve birçok kızı ve hatta bazı erkekleri okul netbol takımına hayran bırakan Jean karakterini canlandırır. Daha önce (düz) bir evliliği başarısız olan Jean, hasta olan annesinden ve evli olan kız kardeşi ile gergin bir ilişkisi vardır, ancak Viv (Kerrie Hayes) ile mutlu bir ilişkisi vardır. Jean saçlarını kısa kestirip sarıya boyadı ve şimdi Rosamund Pike veya Nicole Kidman gibi havalı, zarif bir görünüm benimsiyor. Film, Jean'ın çekici yeni kişiliğinden kısmen çok memnun olduğunu, ancak onun gizlemek ve korumak için oluşturulduğu sırra karşı da rahatsız olduğunu gösteriyor. İşverenlerinin onun gay olduğunu öğrenmemesi için dikkatli olmalı: homofobi her zaman kötü olmuştur ve bölüm 28 tartışması bunu daha da kötü hale getirebilir. Cumartesi geceleri, Jean kendini Cilla Black ile Blind Date adlı heteroseksüel festivali izlemekten nefret ederken bulur.

Bu, Thatcher döneminin homofobik atmosferini ve baskısını yaşayan bir kadının hikayesi. Film, eşcinsel bir kadının yaşadığı zorlukları ve sosyal normların, özellikle de aşırı muhafazakar bir toplumda eşcinsellikle ilgili beklentilerin nasıl bireylerin hayatını etkileyebileceğini gözler önüne serer. Gerilim ve duygusal yoğunluk, Jean'in gizli yaşamını korumak için verdiği mücadele ve bu sırı saklamak için yaşadığı stresle artar. Bu, bir yandan eşcinselliğin toplumsal kabulünü, diğer yandan ise bireysel kimliğin korunmasının önemini vurgulayan güçlü bir dramadır.

Filme Yorum Yaz