"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Mucize izle

-

Mucize

7.6/ 10
1 1

Mucize filminin bilgileri Mucize

7.6
Mucize 7.6 Yerli Film 2015 1080p
Film Süresi

136 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Mahsun Kirmizigül

Oyuncular

Talat Bulut, Mert Turak, Mahsun Kirmizigül, Erdem Yener, Erol Demiröz, Ali Sürmeli, Meral Çetinkaya, Büsra Pekin

"Mucize", 1960'ların Türkiye'sinde geçen, engelli bir genç olan Aziz'in (Mert Turak) hayat hikayesini anlatan bir dram filmidir. Aziz, konuşma yetisi olmayan ve vücut hareketleri kısıtlı olan biridir, ancak iyi kalpli, saf ve masum bir ruha sahiptir. Aziz'in annesi Meryem (Büşra Pekin), oğlunun durumuna rağmen ona sınırsız bir sevgi ve şefkat gösterir.

Bir gün, küçük ve dağlık bir köye yeni atanmış idealist bir öğretmen olan Mahir Bey (Mahsun Kırmızıgül) ile tanışır. Mahir Bey, Aziz'e okuma-yazma öğretmeye başlar ve onunla güçlü bir dostluk kurar. Bu, Aziz'in hayatında büyük bir dönüşüm yaratır.

Köyde, Aziz'in hayatına bir başka önemli kişi girer: Mukaddes (Melis Babadağ). Mukaddes, zengin ve acımasız bir adam olan Cemil'in (Talat Bulut) eşi olan güzel ve saf bir kadındır. Ancak, Mukaddes, kocasının baskıları ve şiddetinden bunalır. Aziz ve Mukaddes arasında beklenmedik bir aşk hikayesi gelişir.

Bu süre zarfında, Aziz toplum tarafından kabul görme ve saygı kazanma yolunda büyük adımlar atar. Fakat bir yandan da Cemil'in hırsı ve kötülüğü ile baş etmek zorunda kalır.

"Mucize", Aziz'in hayatındaki bu dönüşümü ve onun çevresindekilerle olan ilişkilerini detaylı bir şekilde ele alır. Film, sevgi, umut, dayanıklılık ve insan ruhunun gücü üzerine yoğunlaşır. Ayrıca, 1960'ların Türkiye'sinin sosyal ve kültürel yaşamına dair bir görünüm sunar. Bu dönemin zorlukları ve toplumsal çelişkileri filmde çarpıcı bir şekilde yansıtılır. "Mucize", bir yandan hüzünlü bir hikaye sunarken, diğer yandan da izleyiciye umut ve ilham verir.

Filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz