"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Peki Ya Bob? izle

-

What About Bob?

6.8/ 10
1 1

Peki Ya Bob? filminin bilgileri What About Bob?

6.8
Peki Ya Bob? 6.8 Türkçe Dublaj 1991 1080p
Film Süresi

100 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriKomedi Filmleri Yönetmen

Bernard Williams

Oyuncular

Bill Murray, Richard Dreyfuss, Julie Hagerty, Charlie Korsmo, Kathryn Erbe, Tom Aldredge, Susan Willis, Roger Bowen, Fran Brill, Brian Reddy

Peki Ya Bob? (What About Bob?), 1991 yapımı bir Amerikan komedi filmidir. Film, Bill Murray ve Richard Dreyfuss'un başrollerini paylaştığı ve Frank Oz tarafından yönetilen bir yapımdır. Hikaye, nörotik ve takıntılı bir adam olan Bob Wiley (Bill Murray) ile kendini beğenmiş psikiyatrist Dr. Leo Marvin (Richard Dreyfuss) arasındaki ilişkiyi anlatır. İşte filmin kısa özeti:

Bob Wiley, bir dizi fobi ve anksiyeteye sahip bir adamdır. Ünlü bir psikiyatrist olan Dr. Leo Marvin'den (Richard Dreyfuss) terapi almaya karar verir. Dr. Marvin, tatildeyken Bob'a kısa bir süre danışmanlık yapmayı kabul eder ve bu durumun basit bir vaka olacağını düşünür.

Ancak Bob, hızla Dr. Marvin'e bağlanır ve onu New Hampshire'daki Lake Winnipesaukee'deki tatil evine takip eder. Bob'un varlığı, Dr. Marvin'ın ailesinin tatilini altüst eder ve kaosa ve frustrasyona neden olur. Bob, görünüşe göre iyi giderken, Dr. Marvin'ın hayatı gitgide çözülürken, sürekli hastasından kurtulmaya çalışır.

Hikaye ilerledikçe hasta ve doktor rolleri tersine döner, Dr. Marvin giderek daha nörotik hale gelirken, Bob görünüşte daha iyiye gitmektedir. Bob'un eksantrik davranışları, onu Dr. Marvin'ın ailesine sevimli kılar ve onlar Dr. Marvin'ın yerine Bob'un şirketini tercih etmeye başlar.

Film, zeka dolu mizahı ve iki ana karakter arasındaki kontrast ile tanınır. Bill Murray'in Bob'u sevimli ama sinir bozucu bir adam olarak canlandırışı ve Richard Dreyfuss'un sinirli Dr. Marvin olarak performansı, filmin mizahının merkezindedir.

Peki Ya Bob? filmi, zor kişiliklerle başa çıkmanın zorluklarını ve terapide ve günlük yaşamda empati ve anlayışın önemini konu alan bir komedi klasiği olarak bilinir.

Filme Yorum Yaz