"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

New York'tan Kaçış izle

-

Escape from New York

7.1/ 10
1 1

New York'tan Kaçış filminin bilgileri Escape from New York

7.1
New York'tan Kaçış 7.1 Türkçe Dublaj 1981 1080p
Film Süresi

99 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu Filmleri Yönetmen

Mark A. Mangini

Oyuncular

Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes, Season Hubley, Harry Dean Stanton, Adrienne Barbeau, Tom Atkins, Charles Cyphers

1997'de suçun doruk noktasına ulaştığı, New York'un dev bir açık hava cezaevine dönüştüğü bir gelecekte, eski asker ve mahkum Snake Pliskin, ABD başkanını kurtarmak için ölümcül bir göreve zorlanır. Ancak zaman sınırlıdır ve Snake'in koluna yerleştirilen bir patlayıcı, onun hayatını tehlikeye atar.

1997 yılında suç oranının artması ve şiddetin yaygınlaşması sonucu New York, adeta dev bir açık hava cezaevine dönüşmüştür. Duvarlar ve dikenli tellerle çevrili bu şehir, ABD'nin geri kalanından tamamen yalıtılmıştır. Manhattan'ı anakaraya bağlayan köprüler havaya uçurulmuş ve mayınlarla korunmaktadır. Ancak işler daha da karmaşıklaşır, çünkü ABD başkanının uçağı teröristler tarafından kaçırılır ve başkan, New York'a düşer.

Başkanın hayatı tehlikededir, ve onu kurtarmak için eski asker ve şimdinin dik başlı mahkumu Snake Pliskin'e bir anlaşma önerilir. Snake, koluna yerleştirilen bir zamanlayıcı ile New York'a gönderilip başkanı bulup getirmek zorundadır. Eğer görevini zamanında tamamlarsa, Snake'in hayatı da kurtulacaktır, ancak başarısız olursa, patlayıcı infilak edecektir.

"Yılanın Görevi," bilim kurgu ve aksiyon türlerini bir araya getiren bir film. Snake Pliskin'in tehlikeli görevi, izleyicilere gerilim ve heyecan dolu anlar sunarken, New York'un distopik ve suç dolu dünyasını keşfetme fırsatı verir. Aynı zamanda, insanın içindeki kahramanı bulma ve hayatta kalma mücadelesi temasını işler.

Filme Yorum Yaz