Bu maskenin altında bir yüz var. V For Vendetta

Poison izle

-

Poison

7.5/ 10
1 1

Poison filminin bilgileri Poison

7.0
Poison 7.0 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

17 Dakika

Ülke

ABD

KategoriGerilim FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Wes Anderson

Oyuncular

Dev Patel, Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Eliel Ford, Benoît Herlin

Poison Roald Dahl tarafından Ocak 1950'de yazılmış bir hikayedir. Hikayenin merkezindeki karakterlerden biri olan Woods, Atina Muharebesi sırasında öldürülen RAF 80. Filo pilotu olan bir arkadaşı anısına adlandırılmıştır. Hikaye, Harry adında yatağında sıkışmış bir adamı konu edinen tuhaf bir hikayeyi anlatan Woods tarafından anlatılır.

Ne yazık ki, zehirli bir yılan (bir Krait) Harry'nin karın üzerinde uyumaya karar vermiştir ve Harry'nin ısırılma korkusuyla hareket etme gücünü kaybetmiştir. Bu yılanlar, en ölümcül zehirlerden birini enjekte etmeleriyle ünlüdür, bu yüzden Dr. Ganderbai'nin gelip bir çözüm bulması gerekmektedir.

Poison  filminde Hikaye hızla ilerler ve 15 dakikalık süre boyunca Wes Anderson, bu hikayeyi görsel bir şölene dönüştürmek için repertuarındaki tüm numaraları kullanır. Tanıdık tiyatro prodüksiyonu hissi burada bol miktarda bulunur, bazı akıllı kamera çalışmaları ve mükemmel ses tasarımıyla birleşir.

Özellikle unutulmaz bir bölümde, Woods telefonun yanına koşar ve kamera sağa kayar, setin yeni bir bölümünü gösterir. Woods, Ganderbai ile konuşurken ses sol hoparlörden sağ hoparlöre geçiş yapar. Başka bir zamanda, ışık Ganderbai'nin merkez sahneye geçtiği ve önceki odak noktasının Woods ve Harry olduğu yerine Ganderbai üzerinde odaklanacak şekilde hafifçe değişir. Bu anlar sadece dikkat çeken birkaç örnektir, ancak bu kısa filmin görsel ustalığını vurgularlar.

Poison Roald Dahl koleksiyonu içinde yayınlanan tüm kısa filmlerin görsel olarak en yaratıcı olanı olabilir. Diyaloglar hızlı, görsel ve ses tasarımı mükemmel ve hikaye basit ancak katmanlıdır, bu da hikaye sona erdiğinde düşünceye yol açar.

Filme Yorum Yaz