Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Ekim Düşü izle

-

October Sky

7.6/ 10
1 1

Ekim Düşü filminin bilgileri October Sky

7.6
Ekim Düşü 7.6 Dublaj & Altyazı 1999 1080p
Film Süresi

108 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAile FilmleriDram Filmleri Yönetmen

Lewis Colick

Oyuncular

Laura Dern, Jake Gyllenhaal, Chris Owen, Chris Cooper, William Lee Scott, Chad Lindberg, Natalie Canerday, Elya Baskin, Chris Ellis, Scott Thomas

1957 yılında Batı Virginia eyaletinde, para kazanmanın tek yolu yer altına inip kömür çıkarmaktan geçmektedir. Bölgedeki insanlar, bu zorlu hayata alışmışlardır. Ancak, lise öğrencisi Homer Hickam Jr., Sovyet uydusu Sputnik'in gökyüzünden geçtiğini öğrendiğinde, hemen uzaya gitmek için bir roket yapma tutkusuyla dolup taşar.

Homer, büyük engellerle karşı karşıyadır. Babasının itirazlarına rağmen, öğretmeni ve üç arkadaşıyla birlikte kendi roketini yapmak için çalışmalara başlar. Ancak, eğitim eksikliği ve maddi sıkıntılar, Homer'ın ilerlemesini zorlaştırır. Yaptığı roketlerin çevreye verdiği zararlar da cabasıdır.

Ancak Homer, pes etmez. Azmi ve kararlılığıyla, istediği sonuca ulaşmak için çabalamaya devam eder. Zorluklarla dolu bir yolculukta, Homer, sadece kendi başarısı için değil, aynı zamanda hayallerinin peşinden gitmenin önemini keşfeder.

Filmin hikayesi ise  bir kişinin tutkusu ve azmiyle nasıl engelleri aşabileceğini, aynı zamanda hayallerine giden yolda kararlılıkla ilerlemenin ne kadar önemli olduğunu anlatır. Homer'ın öyküsü, insanın içindeki potansiyeli keşfetme ve hayal gücünün sınırlarını zorlama gücünü vurgulamaktadır.. 

Filme Yorum Yaz