"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Devriye izle

-

Cruising

6.6/ 10
1 1

Devriye filminin bilgileri Cruising

6.5
Devriye 6.5 Dublaj & Altyazı 1980 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

West Almanya

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriGizem FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

William Friedkin

Oyuncular

Al Pacino, Paul Sorvino, Karen Allen, Richard Cox, Don Scardino, Joe Spinell, Jay Acovone, Randy Jurgensen

New York City'de sıcak bir yaz mevsimi sırasında, erkek beden parçaları Hudson Nehri'nde bulunmaktadır. Polis, bu cinayetlerin West Village barlarında, örneğin Eagle's Nest, Ramrod ve Cock Pit gibi mekanlarda eşcinsel erkekleri hedef alan bir seri katilin işi olduğunu düşünmektedir. Katil, bu erkekleri ucuza kiralık pansiyonlara veya motel odalarına götürüp onları bağlayıp bıçaklayarak öldürmektedir.

Kaptan Edelson, kurbanlarla benzer özelliklere sahip zayıf ve kara saçlı Polis Memuru Steve Burns'ü, eşcinsel S&M ve deri barlarının dünyasına derinlemesine girmesi için görevlendirir. Burns, yüksek profilli bir dava olarak gördüğü bu görevle kariyerinde hızlı bir şekilde ilerleyebileceğini düşünerek görevi kabul eder. Bölgede bir daire kiralar ve komşusu olan genç ve mücadele içindeki eşcinsel oyun yazarı Ted Bailey ile dost olur. Burns'ün gizli çalışması, kız arkadaşı Nancy ile ilişkisini etkiler ve ona mevcut görevinin detaylarını anlatamaması ve Ted ile gelişen arkadaşlığı nedeniyle sorun yaratır. Burns, yanlışlıkla garson Skip Lee'nin sorgulanmasını sağlar ve sorgulanması için dayak yemesine neden olur.

Şiddet karşısında rahatsız olan Burns, görevi insanların sadece eşcinsel oldukları için dövülmesi için kabul etmediğini Kaptan Edelson'a söyler. Yorgun düşen Burns, göreve devam etmeyi bırakmanın eşiğindedir, ancak Edelson'u soruşturmaya devam etmeye ikna eder. Ted'in bir önceki kurbanlardan biriyle ders aldığı Columbia Üniversitesi öğrencilerini araştıran Burns, seri katili bulduğunu düşünür: şizofreni hastası olan eşcinsel bir müzik yüksek lisans öğrencisi Stuart Richards. Onun evine girer ve babasına yazdığı mektuplar bulur. Burns daha sonra Richards ile Morningside Park'ta buluşur ve onu cinsel ilişki için kandırır.

Burns ondan pantolonunu indirmesini ister, fakat Richards onu bıçaklamaya çalışır, Burns ise onu yaralayarak etkisiz hale getirir. Burns, Richards'ı gözaltına alır ve onun parmak izlerinin bir cinayet yerinde bulunanlarla eşleştiğini tespit eder. Kısa bir süre sonra, Ted'in parçalanmış cesedi bulunur. Polis, cinayeti bir aşk çekişmesi nedeniyle şiddete dönüşen bir olay olarak değerlendirir ve Burns daha önce kıskançlığı nedeniyle Gregory ile bir çatışma yaşar. Şimdi dedektife terfi ettirilen Burns, Nancy'nin yanına geri döner. Burns sakalını tıraş ederken, Nancy deri ceketini, şapkasını ve pilot güneş gözlüklerini deniyor - tam olarak katilin giydiği kıyafetler. Burns, aynada kendine bakar ve ardından kameraya kısa bir bakış atar.

Filme Yorum Yaz