"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Efsanenin Yükselişi izle

-

Huang feihong zhi yingxiong you meng

6.6/ 10
1 1

Efsanenin Yükselişi filminin bilgileri Huang feihong zhi yingxiong you meng

6.4
Efsanenin Yükselişi 6.4 Dublaj & Altyazı 2014 1080p
Film Süresi

131 Dakika

Ülke

Hong Kong

KategoriAksiyon FilmleriBiyografi FilmleriDram Filmleri Yönetmen

Roy Hin Yeung Chow

Oyuncular

Sammo Kam-Bo Hung, Eddie Peng, Luodan Wang, Boran Jing, Jin Zhang, Cho-Lam Wong, Junjie Qin, Jiayi Feng

Efsanenin Yükselişi "Huang Feihong Zhi Yingxiong You Meng" (İngilizce adı: "Rise of the Legend"), 2014 yapımı bir Hong Kong aksiyon filmidir. Roy Chow tarafından yönetilen film, ünlü Çinli dövüş sanatları ustası Wong Fei-hung'un hayatına odaklanır.

Film, dövüş sanatları ustası Wong Fei-hung'un gençlik yıllarını ve onun nasıl efsanevi bir figür haline geldiğini anlatır. Wong Fei-hung, Çin'in Qing Hanedanlığı döneminde yaşayan ve geleneksel Çin dövüş sanatlarının önemli bir temsilcisi olarak kabul edilen bir figürdür. Film, Wong Fei-hung'un zorluklarla dolu gençlik yıllarını, dövüş yeteneklerini geliştirmesini ve adalet için savaşmasını konu alır.

Başrolde Eddie Peng, Wong Fei-hung'u canlandırırken, diğer önemli oyuncular arasında Sammo Hung, Angela Baby ve Jing Boran gibi isimler yer alır. Film, dövüş sahneleri ve görsel efektleri ile dikkat çekerken, aynı zamanda tarihi bir hikaye sunar.

Efsanenin Yükselişi "Huang Feihong Zhi Yingxiong You Meng," dövüş sanatları ve tarihi epikleri seven izleyiciler için ilginç bir seçenektir. Wong Fei-hung'un hayatının bir bölümünü anlatan bu film, dövüş sanatları kültürünü ve tarihi önemini vurgular.

Filme Yorum Yaz