'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç izle

-

Rise of the Planet of the Apes

7.3/ 10
1 1

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filminin bilgileri Rise of the Planet of the Apes

7.3
Maymunlar Cehennemi: Başlangıç 7.3 Türkçe Dublaj 2011 1080p
Film Süresi

105 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Debra Zane

Oyuncular

James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, David Hewlett, Tyler Labine, David Oyelowo, Jamie Harris

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç 2011 yapımı bir bilim kurgu filmidir. Bu film, Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi) serisinin yeniden başlatılmasını temsil ediyor ve serinin özgün hikayesine yeni bir bakış sunuyor.

Film, Will Rodman (James Franco) adlı bir genetik bilimciyi merkezine alıyor. Will, Alzheimer hastalığını tedavi etmeye yönelik bir ilaç geliştirmek için maymunlar üzerinde deneyler yapmaktadır. Deneyler sırasında bir dişi şempanze, Caesar adını verdikleri bir yavru şempanzeyi doğurur. Ancak bu yavru şempanze, annesinin ölümünden sonra laboratuvarda büyütülür.

Caesar, zamanla insanlarla iletişim kurabilen son derece zeki bir şempanze olarak büyür. Ancak insanların ona karşı kötü muamelesi ve hapsedilmesi, Caesar'ın isyan etmesine ve diğer maymunları da etkileyerek bir isyana öncülük etmesine neden olur. Film, Caesar'ın zorlu yaşam yolculuğunu ve maymunların yükselişini anlatır.

"Maymunlar Cehennemi: Başlangıç," görsel efektleri ve şempanzelerin CGI kullanılarak canlandırılmasıyla dikkat çeken bir yapım olarak öne çıkar. Caesar karakteri, Andy Serkis'in performansıyla canlandırılmış ve bu performans, o dönem için çığır açan bir teknolojik başarı olarak kabul edilmiştir.

Film, insan-doğa ilişkisi, zeka, özgürlük ve isyan gibi temaları işlerken, serinin diğer filmlerine köprü oluşturan bir başlangıç noktası sunar. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç  serinin hayranları için önemli bir modern yeniden başlatma olarak kabul edilir ve serinin devam filmlerinin yolunu açar.

Filme Yorum Yaz