'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

Sapık IV: Başlangıç izle

-

Psycho IV: The Beginning

5.6/ 10
1 1

Sapık IV: Başlangıç filminin bilgileri Psycho IV: The Beginning

5.6
Sapık IV: Başlangıç 5.6 Dublaj & Altyazı 1990 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Bernard Herrmann

Oyuncular

Anthony Perkins, Henry Thomas, Olivia Hussey, CCH Pounder, Warren Frost, Donna Mitchell, Thomas Schuster, Sharen Camille, Bobbi Evors, John Landis

Sapık IV: Başlangıç Psycho IV: The Beginning 1990 yapımı bir televizyon filmidir ve Norman Bates'in çocukluğuna ve annesiyle olan ilişkisine odaklanır. Film, Norman Bates karakterini canlandıran Anthony Perkins'in dönüşünü içerir.

Film, Norman Bates (Anthony Perkins) karakterinin bir radyo programına katıldığı bir an ile başlar. Programın konusu "annelik" olduğundan, Norman da kendi annesi Norma Bates (Olivia Hussey) ile olan ilişkisini ve çocukluğunu anlatmaya başlar.

Norman, annesi Norma ile olan ilişkisini anlatırken, çocukluğunun karanlık ve sorunlu bir dönemine götürür. Norman, annesi tarafından çok baskı altında yetiştirilmiş ve annesiyle olan bağı oldukça saplantılıdır. Norma Bates, Norman'ın babası tarafından terk edildikten sonra onu tek başına büyütmüş ve bazen aşırı koruyucu davranmıştır.

Norman'ın anlattığı bu hikaye, radyo programının sunucusu Fran Ambrose (CCH Pounder) tarafından da dinlenir. Fran, Norman'ın anlattıklarından rahatsızlık duyar ve bu hikayenin sadece annesine olan düşkünlüğünü değil, aynı zamanda Norman'ın kadınlara karşı olan saplantısını da yansıttığını düşünür.

Film ilerledikçe, Norman'ın çocukluk dönemi ve gençlik yılları arasında yaşadığı olaylar, onun ilerleyen yıllarda nasıl bir psikopata dönüştüğünü açıklar. Ayrıca, Norman'ın yeni bir ilişki kurmaya çalıştığı ve bu ilişkiyi annesiyle olan bağına meydan okuyan bir kadınla tanıştığı güncel olaylar da filme dahil edilir.

Sapık IV: Başlangıç Psycho IV: The Beginning Norman Bates'in geçmişi ve annesiyle olan ilişkisinin derinliklerine inen bir psikolojik gerilim filmidir. Norman'ın saplantılı ilişkisi ve psikolojik karmaşıklığı mercek altına alınırken, serinin diğer filmleriyle bağlantılar da kurulur. Film, Norman Bates'in karmaşık karakterini ve annesiyle olan ilişkisini daha iyi anlamamıza yardımcı olur.

Filme Yorum Yaz