Bir kadın seni milyoner yapabilir mi? Evet! eğer bir milyardersen. Para Avcısı

The Batman izle

-

The Batman

7.7/ 10
1 1

The Batman filminin bilgileri The Batman

7.8
The Batman 7.8 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

176 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriGerilim FilmleriGizem FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Matt Reeves

Oyuncular

Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Paul Dano, John Turturro, Andy Serkis, Peter Sarsgaard

The Batman 2022 yapımı bir Amerikan süper kahraman filmidir. Filmin yönetmenliğini Matt Reeves yaparken, senaryosunu Peter Craig ile birlikte yazmıştır. Başrolde Robert Pattinson, Bruce Wayne/Batman karakterini canlandırırken, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Barry Keoghan, Jayme Lawson, Andy Serkis ve Colin Farrell gibi bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Gotham City'deki yozlaşma ile mücadele eden Batman'in ikinci yılında, Riddler adlı seri bir katil ile karşı karşıya gelmesini konu alır.

Film, 2014 yılında bir DC Genişletilmiş Evren (DCEU) projesi olarak geliştirilmeye başlandı, ancak daha sonra DCEU bağlantıları kaldırıldı. Ben Affleck, Batman'i canlandırmayı ve filmi yönetmeyi üstlendi, ancak senaryo zorlukları nedeniyle projeden ayrıldı. Daha sonra yönetmenlik koltuğunu Matt Reeves devraldı ve hikayeyi değiştirerek daha genç bir Batman'e odaklandı. Robert Pattinson, Batman rolünü devraldı ve 2022 yılında film gösterime girdi.

Eleştirmenler, filmi performanslar, sinematografi, yönetmenlik, görsel stil, aksiyon sahneleri ve hikaye açısından olumlu bir şekilde değerlendirdi. Film, Batman'in dedektif yönlerini vurgulayan bir yaklaşım sunmaktadır ve yeni bir Batman üçlemesinin başlangıcını temsil etmektedir.

Film, The Batman ismi ile 2022 yılında gösterime girdi ve Batman'in yeni bir sinema serisinin başlangıcını işaret etmektedir. Batman karakterinin daha karanlık ve dedektif yönlerini öne çıkaran bir yaklaşıma sahiptir. Ayrıca, filmle bağlantılı iki devam filmi ve yan televizyon dizilerinin de planlandığı bir Batman ortak evreninin temelini atmaktadır.

Filme Yorum Yaz