"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Gökdelen izle

-

Skyscraper

5.8/ 10
1 1

Gökdelen filminin bilgileri Skyscraper

5.8
Gökdelen 5.8 Türkçe Altyazı 2018 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriGerilim FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Rawson Marshall Thurber

Oyuncular

Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Roland Møller, Noah Taylor, Byron Mann, Pablo Schreiber, McKenna Roberts

"Skyscraper", Rawson Marshall Thurber tarafından yazılıp yönetilen 2018 yapımı bir Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Dwayne Johnson'ın başrolde olduğu film, ayrıca Neve Campbell, Chin Han, Roland Møller, Noah Taylor, Byron Mann, Pablo Schreiber ve Hannah Quinlivan gibi oyuncuları da içerir. Filmde, eski bir FBI ajanı olan Will Sawyer, teröristlerin dünyanın en yüksek gökdeleni olan yeni bir Hong Kong gökdelenini ateşe verip mülk geliştiriciden fidye talep etmesinin ardından ailesini kurtarmak zorunda kalır. Thurber'in kariyerindeki ilk komedi dışı film olan Skyscraper, ayrıca Johnson ile Central Intelligence (2016) filminin ardından ikinci işbirliğini işaret eder.

Geliştirme süreci, Mayıs 2016'da Legendary Entertainment'ın Çin merkezli bir aksiyon macera filmi için teklif savaşını kazanmasıyla başladı. Johnson başrolü oynamak üzere seçildi ve Thurber filmi yazmak, yönetmek ve üretmek üzere atandı. Flynn, Flynn Picture Company'si aracılığıyla filmi üretti ve Johnson'ın Seven Bucks Productions'ı ile birlikte çalıştı. Universal dağıtım haklarını ele aldı. Johnson'ın dışındaki oyuncu seçimleri Haziran - Ağustos 2017'de yapıldı. Film çekimleri Ağustos 2017'de Kanada'nın Vancouver, British Columbia'da başladı. Ek fotoğraf çekimleri ve dış çekimler Hong Kong Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Skyscraper, 1 Temmuz 2018'de Beijing'de prömiyer yaptı ve 13 Temmuz 2018'de Universal Pictures tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film, 125 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine karşın dünya çapında sadece 304 milyon dolar hasılat elde etti. Bu durum, Legendary'nin Universal ile olan dağıtım anlaşmasını sonlandırıp Warner Bros. Pictures ile yeni bir anlaşma yapmasına yol açtı. Film, eleştirmenlerden karışık yorumlar aldı, Johnson'ın performansı ve filmdeki gerilim dolu sahneler övülürken, hikayenin klişe ve The Towering Inferno (1974) ve Die Hard (1988) filmlerine çok benzer olması eleştirildi.

Filme Yorum Yaz