"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı izle

-

Astérix & Obélix contre César

7.5/ 10
1 1

Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı filminin bilgileri Astérix & Obélix contre César

5.9
Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı 5.9 Türkçe Dublaj 2000 1080p
Film Süresi

109 Dakika

Ülke

France

KategoriAile FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Claude Zidi

Oyuncular

Christian Clavier, Gérard Depardieu, Roberto Benigni, Michel Galabru, Claude Piéplu, Daniel Prévost, Pierre Palmade, Laetitia Casta

"Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı" (Asterix & Obelix Take On Caesar), 1999'da yayınlanan ve Claude Zidi tarafından yönetilen bir Fransız-İtalyan filmidir. Film, René Goscinny ve Albert Uderzo'nun popüler çizgi roman serisinden uyarlanmış olup, Asteriks ve Oburiks'in Romalılara karşı direnen son Galya köyünün maceralarını anlatır.

Film, Romalılar tarafından fethedilmiş olan tüm Galya toprakları arasında, bir köyün direnç göstermeye devam ettiği M.Ö 50 yılını takip eder. Bu küçük Galya köyü, yerel druid Getafix (Claude Piéplu) tarafından üretilen sihirli bir iksir sayesinde savaşçılarına insanüstü güç verir ve böylece Romalıların saldırılarına karşı direnir. Bu savaşçılar arasında en ünlüleri, küçük ama zeki Asteriks (Christian Clavier) ve devasa ancak saf kalpli Oburiks (Gérard Depardieu) 'dir.

Öte yandan, Roma İmparatoru Julius Caesar (Gottfried John) bu direnişi kabullenemez ve en güvendiği komutanı Detritus (Roberto Benigni) 'u Galya köyünü fethetmekle görevlendirir. Detritus, Getafix'i kaçırarak ondan sihirli iksiri yapmasını ister ve bu sayede Roma ordusuna yenilmezlik kazandırmayı planlar.

Köy, Getafix olmadan savunmasız kalır ve Detritus, köyü fetheder. Ancak, Asteriks ve Oburiks onu durdurmak için harekete geçerler. İkili, Romalılara karşı durmak ve Getafix'i kurtarmak için bir dizi tehlikeli ve komik maceraya atılır.

Bu süre zarfında, Asteriks ve Oburiks bir dizi karşılaşma ve meydan okumayla karşılaşır, ancak sonunda Detritus'u yenmeyi ve Getafix'i kurtarmayı başarırlar. Sonunda, köy halkı bir kez daha özgürlüğünü kutlar ve Asteriks ve Oburiks, köylerini kurtardıkları için kahramanlar olarak kabul edilir.

"Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı", kahramanların dayanıklılığını, dostluğunu ve halklarının özgürlüğü uğruna verdiği mücadeleyi vurgulayan eğlenceli ve macera dolu bir filmdir.

Filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz