Hangi noktaya gelince pes denmesi gerektiğini hiç düşündün mü? Umut etmekten vazgeçip gerçekleri görmeye başlamak gerektiğinde.. 8 Mil (2002)

Asteriks Olimpiyat Oyunlarında izle

-

Astérix aux jeux olympiques

5.2/ 10
1 1

Asteriks Olimpiyat Oyunlarında filminin bilgileri Astérix aux jeux olympiques

5.2
Asteriks Olimpiyat Oyunlarında 5.2 Türkçe Dublaj 2008 1080p
Film Süresi

116 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriAile FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Frédéric Forestier, Thomas Langmann

Oyuncular

Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Benoît Poelvoorde, Alain Delon, Vanessa Hessler, Franck Dubosc, José Garcia, Stéphane Rousseau

"Asteriks Olimpiyat Oyunlarında" (Asterix at the Olympic Games) 2008 yılında çekilen bir Fransız filmidir. Frédéric Forestier ve Thomas Langmann tarafından yönetilen film, Albert Uderzo ve René Goscinny'nin aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. Filmde, Galyalı Asteriks ve arkadaşı Oburiks'in Olimpiyat Oyunları'na katıldığı ve Romalılara karşı yarıştığı hikayesi anlatılır.

Film, aşık olan genç bir Galyalı olan Alafolix'in (Stéphane Rousseau) güzel Yunan prensesi Irina'ya (Vanessa Hessler) olan aşkı ile başlar. Ancak, Alafolix'in aşkı, sevdiği kadınla evlenebilmek için Olimpiyat Oyunları'nda birinciliği kazanması gerektiğini öğrenmesiyle karmaşıklaşır. Çünkü Irina, yalnızca Olimpiyat şampiyonuyla evleneceğine dair bir yemin etmiştir.

Bu durumda Alafolix'e yardımcı olmak için Asteriks (Clovis Cornillac) ve Oburiks (Gérard Depardieu) devreye girer. İkili, arkadaşlarının Olimpiyat Oyunları'nda birinciliği kazanabilmesi için ona yardımcı olmaya karar verir. Asteriks, Oburiks ve Alafolix birlikte Yunanistan'a, Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği yere giderler.

Ancak, Olimpiyat Oyunları'na katılan tüm sporcuların "saf insan" olması gerektiği, yani herhangi bir sihirli iksir kullanmamaları gerektiği belirtilir. Bu durum Asteriks ve Oburiks için büyük bir problem yaratır, çünkü genellikle güçlerini druid Panoramix'in (Jean-Pierre Cassel) sihirli iksirinden alırlar.

Öte yandan, Romalı Brutus (Benoît Poelvoorde) da prenses Irina ile evlenmek ve tahtı ele geçirmek istemektedir. Bu nedenle, Olimpiyat Oyunları'nda Alafolix'in karşısında rekabet eder.

Film, bir dizi komik ve macera dolu olayın ardından, Alafolix'in kendine güvenini bulduğu, Brutus'u yenerek Olimpiyat şampiyonu olduğu ve prenses Irina ile evlendiği bir sonla biter. Olimpiyat oyunlarında dürüstlük, arkadaşlık ve adanmışlığın önemi vurgulanır.

Filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz