Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık izle

-

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu

6.1/ 10
1 1

Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık filminin bilgileri Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu

5.1
Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık 5.1 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

112 Dakika

Ülke

France

KategoriAile FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Guillaume Canet

Oyuncular

Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel, Jonathan Cohen, Marion Cotillard, Julie Chen, Leanna Chea, José Garcia

"Asterix & Obelix: The Middle Kingdom" (Fransızca: Astérix et Obélix: l'Empire du Milieu), Guillaume Canet'in hem yönettiği hem de Asterix'i canlandırdığı 2023 Fransız canlı aksiyon, macera ve komedi türündeki bir filmdir. Asterix canlı aksiyon film serisinin beşinci bölümüdür.

Filmin başrollerinde Gilles Lellouche, Obelix olarak yer alırken, hikaye Asterix'in senaristler Philippe Mechelen ve Julien Hervé tarafından yazılan orijinal bir senaryoya dayanıyor. Guillaume Canet de senaryoya katkıda bulunmuştur. Bu film, Gérard Depardieu'nün Obelix olarak yer almadığı ve çizgi roman albümlerinden uyarlanmayan ilk canlı aksiyon Asterix filmidir.

Çekimler aslında 2020'de Çin'de yapılması planlanmıştı, ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle bir yıl gecikmiş ve Fransa'ya taşınmıştır. Filmin bütçesi 72.4 milyon dolar olarak belirlenmiş ve Pathé, Les Enfants Terribles ve Paris merkezli Tresor Films tarafından ortak yapımcılığı üstlenilmiştir. Fransa'da 1 Şubat 2023'te sinemalarda gösterime girmiş, ardından 19 Mayıs 2023'te Netflix'te belirli bölgelerde izleyiciyle buluşmuştur.

Hikaye, Çin İmparatoru Han Xuandi'nin (MÖ 91-48) tek kızı Prenses Fu Yi'nin, isyancı prens Deng Tsin Qin'den kaçarak Galya'ya gelmesi ve Asterix ve Obelix'ten yardım istemesiyle başlar. Julius Sezar, ordu birlikleriyle Deng Tsin Qin'i savunmak için Çin'e gönderilir.

Asterix ve Obelix, bu egzotik ve heyecan dolu macerada Çin'e doğru yola çıkarlar. Antik Roma dünyasının kahramanları, bu kez Çin Han İmparatorluğu'nda mücadele edecek ve unutulmaz bir serüven yaşayacaklardır.

Filme Yorum Yaz