Hayatı kontrol edecek her şeyden vazgeçtim. İkimiz için ve bir tek şey için yaşıyorum. Seni sevmek için seni mutlu etmek için. Şu anı en iyi şekilde yaşamak için… Sweet November (2001)

Sisu izle

-

Sisu

8.5/ 10
1 1

Sisu filminin bilgileri Sisu

7.5
Sisu 7.5 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

91 Dakika

Ülke

Finland

KategoriAksiyon FilmleriSavaş Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Mitch Toles

Oyuncular

Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila, Tatu Sinisalo, Wilhelm Enckell, Vincent Willestrand, Arttu Kapulainen, Elina Saarela

Sisu filminin özeti ise şöyle.. 

1944 yılının sonlarında, Finler, Sovyetler Birliği ile bir anlaşma yaparlar: Eğer eski Alman müttefiklerini Finlandiya'dan çıkarırlarsa, aralarındaki saldırganlık duracak. Bu çatışma Laponya Savaşı olarak bilinir ve Alman güçleri Finlere karşı misilleme yapar.

Emekli komando ve araştırmacı Aatami Korpi, sadece atı ve sadık köpeğiyle Laponya'nın uzak vahşi doğasında yalnız yaşar. Aatami günlerini altın arayarak ve madencilik yaparak geçirir. Uzaktaki savaşları görür ama pek ilgilenmez. Zengin bir altın yatağı bulduktan sonra, büyük miktarda külçe toplar ve en yakın kasabaya gitmek üzere atına biner, köpeği de peşinden sürükler.

Yolda, acımasız SS Obersturmführer Bruno Helldorf ve yardımcısı Wolf'un liderliğindeki 30 kişilik bir Wehrmacht taburu ile karşılaşır. Bu tabur, geri çekilirken yerleşim yerlerini yıkıyor ve birkaç Fin kadınıyı esir almıştır. Helldorf, Aatami'ye pek ilgi göstermez ve onun geçmesine izin verir.

Aatami yakında altın dolu eyer çantalarını keşfeden ve onu ve köpeğini öldürmeye hazırlanan ikinci bir grup asker tarafından taciz edilir, ancak o hızla hepsini öldürür. Silah sesleri tarafından uyarılan Bruno, katliamı araştırır ve ölen askerlerden biri tarafından alınan Aatami'nin altın külçelerinden birini bulur.

Bruno ve tankı, Aatami'nin atının bir mayın tarafından öldürüldüğü bir mayın tarlasının kenarına kadar Aatami'yi takip eder. Altınını toplayan Aatami, kaçmak için bilerek başka bir mayını patlatır. Peşinden gelen askerler hızla mayın tarlası tarafından alınır. Esir alınan kadınlardan ikisi, güvenli bir yol sağlamak için öne gönderilir. Esirlerden biri olan Aino, kadınlardan birinin yerine geçmeyi gönüllü olarak kabul eder ve yolu açar.

Aatami'nin köpek etiketini alan Bruno, onun bir zamanlar Kızıl Ordu'ya karşı savaşırken ailesini ve evini kaybeden bir Fin komando olduğunu öğrenir. Hiçbir şeyi kalmayınca, intikam dolu Aatami, yüzlerce Komünist askeri öldüren efsanevi bir "tek kişilik ölüm mangası" olan Koschei, "Ölümsüz" olarak anılmaya başlar. Bruno, Aatami'yi takip etmeyi bırakması için verilen emirlere karşı çıkar ve uyarıyı görmezden gelir.

Yaralı ve yorgun olan Aatami, taburun yaklaşmasına uyanır. Askerlerin köpekleri izini bulunca, Aatami, kokusunu saklamak için bir Alman aracının altına asılır ve yakıt deposunu delerek üzerine benzin döker. Tabur sızıntıyı incelemek için durduğunda, Aatami kaçar ve kendini yakarak köpekleri uzaklaştırır ve yakındaki bir göle dalar. Aatami'nin yüzeye çıkmasını bekleyen Bruno, askerleri göle gönderir, ancak Aatami onların boğazlarını su altında keser ve boynundan çıkan hava ile nefes alır. Aatami gölün diğer tarafına ulaşır, ancak Bruno köpeğini bulur.

Aatami, kasabanın Almanlar tarafından yanık bir yıkıntıya dönüştürüldüğünü keşfeder ve bir benzin istasyonunda barınır. Bruno, Aatami'nin köpeğini efendisini bulmak için gönderir, ancak yakasına bir dinamit çubuğu takılır. Aatami köpeği kurtarır ama patlama tarafından bayıltılır. Bruno, Wolf ve tank şoförü Schütze, Aatami'yi benzin istasyonunun tabelasına asar, altınını alır ve onu ölüme terk eder. Ancak Aatami yaralarını çıkan demire takar, bu onu darbeden kurtarır ancak bayıltır ve hala ipten asılı kalır. Yakıt aramak için iniş yapan iki Alman pilotu, uçağın rüzgardan benzin istasyonunun tabelasını gevşettiği ve Aatami'nin yere düştüğünü görür. Uçaktaki mühendis Aatami'nin hayatta olduğunu fark eder ve pilot ona Aatami'yi ve köpeği öldürmesini emreder. Aatami mühendisi öldürmeyi başarır ve pilotu bayıltır.

filmizlex iyi seyirler diler.. 

 

Filme Yorum Yaz