Bir kadın seni milyoner yapabilir mi? Evet! eğer bir milyardersen. Para Avcısı

Indiana Jones 2: Lanetli Tapınak izle

-

Indiana Jones and the Temple of Doom

7.5/ 10
1 1

Indiana Jones 2: Lanetli Tapınak filminin bilgileri Indiana Jones and the Temple of Doom

7.5
Indiana Jones 2: Lanetli Tapınak 7.5 Türkçe Dublaj 1984 1080p
Film Süresi

118 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Steven Spielberg

Oyuncular

Harrison Ford, Kate Capshaw, Ke Huy Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, David Yip

"Indiana Jones 2: Lanetli Tapınak" (Indiana Jones and the Temple of Doom), 1984 yılında çekilmiş bir macera filmidir. Film, Indiana Jones serisinin ikinci filmidir ve yönetmenliğini yine Steven Spielberg yapmıştır. Başrolde Harrison Ford'un canlandırdığı Indiana Jones karakteri yer almaktadır.

Film, 1935 yılında Çin'de geçmektedir. Jones, şaman olan Lao Che tarafından kiralanan üç kişilik bir grupla, kayıp İmparatorluk Elması'nı aramak için yola çıkar. Ancak bu arayış onları Hindistan'a kadar götürür ve burada bir tapınakta mahsur kalırlar. Tapınakta, Hindistan'ın hükümdarı olan Pankot Maharaja'nın tahtını ele geçirmek isteyen Kâli tarikatı tarafından kaçırılan çocukları kurtarmak için mücadele ederler.

Jones, Çinli kulüp sahibi Lao Che tarafından zehirlenir ve antidotu sadece tapınakta bulabileceklerini söylerler. Tapınakta, Jones ve arkadaşları, Kâli tarikatının insan kurban eden ayinlerine tanık olurlar ve çocukları kurtarmak için bir mücadele verirler. Sonunda, Jones ve arkadaşları çocukları kurtarırlar ve tapınaktan kaçarlar.

Film, sürükleyici hikayesi, heyecan verici aksiyon sahneleri ve başarılı oyunculuklarıyla beğeni toplamıştır. Ancak, bazı eleştirmenler tarafından şiddet içerikli sahneleri ve Hindistan kültürüne saygısızlık yapması nedeniyle eleştirilmiştir.

Indiana Jones 2: Lanetli Tapınak filmi Oscar veya Altın Küre ödülü kazanmamıştır. Ancak, film En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Özgün Müzik dallarında Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiştir. Ayrıca, film 1985 yılında BAFTA ödüllerinde En İyi Görsel Efektler kategorisinde ödül kazanmıştır.

Indiana Jones and the Temple of Doom, çıkış yılı olan 1984'te dünya çapında 333 milyon dolar hasılat elde etti.

filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz