Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Indiana Jones and the Dial of Destiny izle

-

Indiana Jones and the Dial of Destiny

6.9/ 10
1 1

Indiana Jones and the Dial of Destiny filminin bilgileri Indiana Jones and the Dial of Destiny

6.9
Indiana Jones and the Dial of Destiny 6.9 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

154 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

James Mangold

Oyuncular

Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Karen Allen, John Rhys-Davies, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones

ndiana Jones and the Dial of Destiny, James Mangold'un yönettiği ve Mangold, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth ve David Koepp'in birlikte senaryosunu yazdığı 2023 Amerikan aksiyon-macera filmidir. Walt Disney Pictures ve Lucasfilm Ltd. tarafından üretilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtılan film, Indiana Jones serisinin beşinci ve son filmi olup Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) filminin devamı niteliğindedir. Filmin başrolünde arkeolog Indiana Jones'u canlandıran Harrison Ford yer alırken, John Rhys-Davies ve Karen Allen da önceki filmlerdeki rolleri olan Sallah ve Marion Ravenwood karakterlerini yeniden canlandırıyor. Yeni oyuncu kadrosunda Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones, Boyd Holbrook, Ethann Isidore ve Mads Mikkelsen gibi isimler bulunuyor. Film, 1969 yılında geçmekte olup Indiana Jones ve ayrı yaşadığı kızı Helena Shaw'ın II. Dünya Savaşı'nın sonucunu değiştirebilecek bir cihazı bulmak için Nazi kökenli bir NASA bilim adamı olan Jürgen Voller'dan önce harekete geçmelerini konu almaktadır.

Dial of Destiny, seride Steven Spielberg tarafından yönetilmeyen ve George Lucas tarafından yazılmayan tek filmdir. İkisi de yürütücü yapımcı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Paramount Pictures tarafından dağıtılmayan serideki tek filmdir. Bu, Walt Disney Studios'un Lucasfilm'i satın almasının ardından gelecek devam filmlerinin dağıtım haklarının transfer edilmesi nedeniyle olmuştur. Paramount, ilk dört film için dağıtım haklarını ve ilişkili bir ortak krediyi elinde tutmaktadır.

Beşinci bir Indiana Jones filmi planları, 1970'lerin sonlarına kadar uzanır. Lucas ve Spielberg, Raiders of the Lost Ark (1981) için Paramount ile dört devam filminin pazarlığını yaparken, Lucas 2008 yılında beşinci bir film için potansiyel bir hikaye araştırmasına başladı. Ancak proje yıllarca ilerlemeyince 2016 yılında Koepp beşinci filmin senaryosunu yazmak üzere işe alındı ve 2019 için bir vizyon tarihi belirlendi. Ancak bu tarih birkaç kez senaryo revizyonları ve daha sonra COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelendi. 2018 yılında Jonathan Kasdan, Koepp'in yerine geçmek üzere işe alındı, ancak 2019 yılında tekrar dönerek senaryoya katkıda bulundu ve daha sonra projeden ayrıldı. Spielberg başlangıçta yönetmenlik yapacaktı, ancak 2020 yılında istifa etti ve yerine Mangold geçti. Filmin çekimleri Haziran 2021'de başladı ve Birleşik Krallık, İtalya ve Fas gibi çeşitli yerlerde yapıldı ve Şubat 2022'de sona erdi. Raporlara göre 295 milyon dolarlık bir üretim bütçesi ile serinin en pahalı filmi oldu ve aynı zamanda gelmiş geçmiş en pahalı filmlerden biri oldu.

Filme Yorum Yaz