“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Çiçero izle

-

Çiçero

6.1/ 10
1 1

Çiçero filminin bilgileri Çiçero

6.5
Çiçero 6.5 Yerli Film 2019 1080p
Film Süresi

126 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriSavaş FilmleriSuç FilmleriTarih Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Serdar Akar

Oyuncular

Erdal Besikçioglu, Burcu Biricik, Ertan Saban, Murat Garibagaoglu, Tamer Levent, Mehmet Ulay, Çigdem Selisik Onat, Levent Ülgen

"Çiçero," Türk casusu İlyas Bazna'nın hikayesini anlatan bir film olarak 2019 yılında vizyona girdi. İlyas Bazna, 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'nde uşak olarak çalışırken Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve kendisine "Çiçero" kod adı verilir. Film, İlyas Bazna'nın savaşın seyrini değiştiren casusluk faaliyetlerini ve savaş sonrası yaşadıklarını konu edinir.

Savaşın seyrini değiştiren casusluk faaliyetleri nedeniyle İlyas Bazna'nın hikayesi büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda film, savaşın dehşetini ve savaş sonrası dönemi de ele almaktadır. İlyas Bazna'nın casusluk kariyeri ve sonrasındaki yaşamı filmde detaylı bir şekilde işlenir.

"Çiçero," Türk sinemasının önemli bir tarihi figürünün hikayesini anlatırken, savaşın insanlar üzerindeki etkilerini ve ahlaki sorunları da ele alır. Serdar Akar'ın yönettiği film, İlyas Bazna'nın yaşamını ve casusluk faaliyetlerini dramatik bir şekilde sunar.

Filme Yorum Yaz