Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Romeo ve Juliet izle

-

Romeo and Juliet

7.4/ 10
1 1

Romeo ve Juliet filminin bilgileri Romeo and Juliet

7.4
Romeo ve Juliet 7.4 Türkçe Altyazı 1968 1080p
Film Süresi

138 Dakika

Ülke

İtalya

KategoriDram FilmleriRomantik filmler Yönetmen

Nino Rota

Oyuncular

Leonard Whiting, Olivia Hussey, John McEnery, Michael York, Milo O’Shea, Pat Heywood, Robert Stephens, Bruce Robinson, Paul Hardwick, Natasha Parry

Birbirine düşman iki aile, Capulet ve Montague ailelerinin çocukları Romeo ve Juliet'in trajik aşk hikayesini konu alır. İki genç, birbirlerine ilk gördükleri anda aşık olurlar, ancak ailelerinin düşmanlığı nedeniyle birlikte olmaları neredeyse imkansızdır.

Juliet, Romeo ile birlikte olabilmek için ailesini karşısına almayı göze alamaz ve bu durumdan çıkış yolu olarak kendini yok saymayı seçer. Bir rahibin yardımıyla ölü gibi görünmesini sağlayan bir zehir içer ve herkes onun öldüğünü düşünür. Ancak, bu planın bir parçası olan haber Romeo'ya ulaşamaz ve Romeo, Juliet'in gerçekten öldüğünü düşünerek kendini öldürür. Juliet uyanınca Romeo'yu ölü bulur ve o da kendini öldürür.

"Romeo ve Juliet", yalnızca bir aşk hikayesi olarak değil, aileler arasındaki düşmanlığın, toplumsal engellerin ve imkansız bir aşkın öyküsü olarak ele alınmalıdır. Oyun, aşkın gücünü ve ölümü bile göze alabilecek kadar derin ve güçlü olduğunu vurgular. Shakespeare'in bu eseri, aşkın trajik boyutlarını, gençlik tutkusunu ve toplumsal baskıların bireyler üzerindeki etkilerini ustalıkla işler.

Filme Yorum Yaz