"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Ainbo: Amazon'da Büyük Macera izle

-

AINBO: Spirit of the Amazon

4.8/ 10
1 1

Ainbo: Amazon'da Büyük Macera filminin bilgileri AINBO: Spirit of the Amazon

4.8
Ainbo: Amazon'da Büyük Macera 4.8 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

84 Dakika

Ülke

Peru

KategoriAnimasyon FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Richard Claus, Jose Zelada

Oyuncular

Lola Raie, Naomi Serrano, Dino Andrade, Joe Hernandez, Thom Hoffman, Rene Mujica, Yeni Alvarez, Bernardo De Paula

"Ainbo: Spirit of the Amazon" ya da kısaca "Ainbo", 2021 yılında José Zelada ve Richard Claus tarafından ortak yönetilen bir bilgisayar animasyonu macera filmidir. Senaryosunu Zelada'nın yazdığı film, Tunche Films ve Cool Beans tarafından üretilmiştir ve Cinema Management Group dünya çapındaki dağıtımını üstlenmektedir. Hikaye, Amazon ormanında yaşayan maceraperest bir kız olan Ainbo'nun, hayvan ruh rehberleriyle birlikte ormanlarını ağaç kesicilere ve madencilere karşı korumak için yola çıkmasını konu almaktadır. Film, Amazon yağmur ormanı folkloruna dair otantik bir tasvir olarak dikkat çekmektedir.

Peru, Hollanda ve Almanya'nın uluslararası bir ortak yapımı olan Ainbo, 13 Şubat 2021 tarihinde Ukrayna'da, ardından 22 Nisan Dünya Günü'nde Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da gösterime girmiştir. Film, 14 Temmuz 2021 tarihinde Fransa'da yayımlanmış ve Signature Entertainment tarafından Birleşik Krallık için, Rialto Distribution tarafından da Avustralya ve Yeni Zelanda için 16 Eylül 2021 tarihinde dağıtılacaktır. Eleştirmenler, filmde ekolojiye odaklanan mesajlar ve temaların işlendiğini belirtmiştir.

Hikaye, Amazon'un en derin ormanlarından birinde, Candámo adlı bilinmeyen bir uygarlıkta geçmektedir. 13 yaşındaki Ainbo, kabilelerinin en iyi avcısı olmayı hayal eder. Ainbo'nun annesinin ölümünden sonra ailesi tarafından sahiplenilen kabile şefi Huarinka'nın kızı Zumi ile en iyi arkadaştır. Ancak Zumi'nin Candámo'nun yeni kraliçesi olacağı gün, Ainbo Zumi'nin ruh rehberi olan armadillo Dillo ve tapir Vaca ile karşılaşır. Bu hayvan ruh rehberleri, ormanı tehdit eden gizemli bir lanet olan Yacuruna'ya karşı Zumi'ye yardım etmektedir. Ainbo bu haberi kabileye iletmek için koşar, ancak sakar ruh rehberleri çağrısına gelmediği için kabile ona yalan söylüyor gibi görünür.

Filme Yorum Yaz