"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Rüya Senaryo izle

-

Dream Scenario

7.5/ 10
1 1

Rüya Senaryo filminin bilgileri Dream Scenario

7.5
Rüya Senaryo 7.5 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

ABD

KategoriFantastik FilmlerKomedi Filmleri Yönetmen

Ellen Lewis

Oyuncular

Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera, Dylan Gelula, Lily Bird, Jessica Clement, Tim Meadows, Kate Berlant, Dylan Baker, Jennifer Wigmore

Rüya Senaryo 2023 Amerikan yapımı siyah komedi fantastik filmidir ve Kristoffer Borgli tarafından yazılıp yönetilmiştir. Film, Square Peg flaması altında Ari Aster ve Lars Knudsen tarafından Nicolas Cage, Jacob Jaffke ve Tyler Campellone ile birlikte üretilmiştir. Oyuncu kadrosunda Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula ve Dylan Baker bulunmaktadır.

Film, 9 Eylül 2023'te Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyerini yapmıştır. A24 tarafından 10 Kasım 2023'te sınırlı bir şekilde sinemalarda gösterime girmiş, ardından 22 Kasım'da genişlemiştir. Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almış ve Nicolas Cage için Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Rüya Senaryo Paul Matthews, dünya genelinde insanların rüyalarında açıklanamaz bir şekilde belirme eğiliminde olan mütevazı bir biyoloji profesörüdür. Genellikle garip ve eğlenceli olayların içinde sakin ve duygusuz bir izleyici olarak görünmektedir. Paul'ün gazeteci eski kız arkadaşı Claire, onun rüyalarında belirdiğini fark eder ve bu olaylar hakkında yazmak ister. Paul, resmini ve Facebook profilini makalede paylaşmasına izin verir, bu da Paul'ü hiç tanımamış yüzlerce insanın rüyalarındaki figür olarak tanımasına yol açar.

Paul, bu durumun getirdiği ilgi ve medya kapsamından keyif alırken, rüyalarındaki pasif ve ilgisiz tasvirinden rahatsız olur. Janet, Paul'e neden kendi rüyalarında görünmediğini sorar ve ona, onu, Talking Heads'in solisti David Byrne'ın konserlerde sıkça giydiği büyük takım elbiseye ilham veren eski bir Cadılar Bayramı kostümüyle kurtarırken hayal etmek istediğini söyler.

Mental bir hastanın Paul'ü rüyalarında gördükten sonra evine girip onu öldürmeye kalkışması üzerine Paul, bir PR firmasıyla anlaşmaya karar verir. Şirketin bir üyesi olan Trent, Paul'ü bir Sprite sözcüsü olmaya ikna etmeye çalışır ancak başarılı olamaz; çünkü Paul, kitap önerisini bir yayıncıya ulaştırmak istemektedir. Şirketteki bir asistan, Paul'ün kendisi hakkında erotik rüyalar gördüğünü itiraf eder ve Paul, evli olmasına rağmen bir tane denemeye çalışırlar, ancak erken boşalır ve küçük düşer. Daha sonra Paul, eski bir meslektaşının kitap yazmayı düşündüğü konuda bir makale yayımladığını öğrenince öfkelidir.

Paul'ün rüyalardaki varlığı birden aktif bir şekilde şiddet ve nefret içerir hale gelir. Öğrencilerin derslerine kaydolmamaya karar vermeleri üzerine öğretimden izin alır. İnsanlar, Paul'ün kamusal alanlarda görünmesini fark eder ve varlığından rahatsız olur, bu da bir lokantada kavga çıkmasına neden olur. Janet'ın kariyeri de Paul'ün ününden etkilenmeye başlar ve ona kamu özrü dilemeyi düşünmesini söyler; ancak o reddeder ve ona bağırır. Kendi kendine bir bölge tarafından avlanıp bir okla öldürüldüğü bir kabus geçirdikten sonra Paul, bir özür videosu çeker ve mahcup Janet onu evden kovar. Paul, genç kızının katılamayacağı bir okul oyununa zorla girmeye çalışır, ancak bu sırada bir öğretmene zarar verir ve diğer katılımcılar tarafından uzaklaştırılır.

Bir süre sonra rüyalar durur ve paylaşılan bir rüya bilinçaltının keşfi ışığında rüya seyahati teknolojisi icat edilir, öncelikle reklamcılık amacıyla kullanılmak üzere. Janet, Paul'den ayrılmış ve iş arkadaşıyla çıkarken, Paul Fransa'da orta halli bir tur yapar ve otobiyografisi Dream Scenario'yu satmaya çalışır; ancak adı geçmeden "I Am Your Nightmare" adını taşıyan otobiyografisi, onun onayı olmadan değiştirilmiştir. Paul daha sonra rüya seyahati teknolojisini kullanarak Janet'ın rüyalarından birine girer ve onu David Byrne kıyafeti giyerek hayatını kurtarır. Paul, rüyanın gerçek olmasını dilerken, Janet uyanırken uçup gider.

Filme Yorum Yaz