Bu maskenin altında bir yüz var. V For Vendetta

Dehşetin Yüzü 2 izle

-

The Nun II

7.0/ 10
1 1

Dehşetin Yüzü 2 filminin bilgileri The Nun II

5.7
Dehşetin Yüzü 2 5.7 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

110 Dakika

Ülke

ABD

KategoriGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Michael Chaves

Oyuncular

Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Storm Reid, Anna Popplewell, Bonnie Aarons, Katelyn Rose Downey, Suzanne Bertish, Léontine d'Oncieu

Dehşetin Yüzü 2 (The Nun II), 2023 Amerikan gotik doğaüstü korku filmidir. Michael Chaves tarafından yönetilen film, Ian Goldberg, Richard Naing ve Akela Cooper tarafından yazılan senaryo ile Taissa Farmiga, Jonas Bloquet ve Bonnie Aarons'ın başrollerini paylaştığı bir yapım. Bu film, "The Nun" (2018) filminin devamı niteliğinde olup "The Conjuring Universe" serisinin sekizinci filmidir. Peter Safran ve James Wan, yapımcı olarak geri dönmüştür.

Film, 2017 yılında James Wan'ın "The Nun" için bir devam filmi olasılığından bahsetmesiyle gündeme gelmiş ve 2019 yılında Peter Safran'ın filmin erken geliştirme aşamasında olduğunu açıklamasıyla resmiyet kazanmıştır. Cooper başlangıçta tek senarist olarak işe alındı, ancak Goldberg ve Naing son senaryoya katkıda bulundular. Michael Chaves, daha önce "The Conjuring: The Devil Made Me Do It" (2021) filmini yönettiği için yönetmen olarak duyuruldu. Ana çekimler Ekim 2022'de Fransa'da başladı.

Dehşetin Yüzü 2 8 Eylül 2023 tarihinde Warner Bros. Pictures tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandı. Film dünya çapında 248 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı, ancak önceki filme göre bir iyileşme olarak kabul edildi.

Hikaye, 1956 yılında Tarascon, Fransa'da başlar. Father Noiret ve Jacques, Tarascon'daki kiliselerinde günlük işlerini yaparken, bir rahatsızlık olayını araştırırken Noiret havada yükselir, ateşe verilir ve dehşet içinde kaçan Jacques'ın gözleri önünde yakılır.

Olayların Saint Cartha Manastırı'ndaki olayların ardından, Sister Irene şimdi İtalya'daki bir manastırda görev yapmaktadır. Maurice, Fransa'da bir yatılı okulda çalışmaktadır ve genç bir İrlandalı öğrenci olan Sophie ve onun öğretmeni ve annesi Kate ile arkadaş olmuştur. Irene, Maurice'ın onu kurtarmasını istediği bir vizyon yaşar. Daha önceki deneyimi nedeniyle Kardinal tarafından Avrupa genelindeki bir dizi ölümü araştırmak üzere görevlendirilir, çünkü bu ölümler şeytan Valak'a atfedilmektedir. İrene, Debra adlı genç bir novis olan birlikte gönderilir, Debra mucizeleri kabul etmekte zorlandığını ifade eder, örneğin Eucharist'teki gerçek varlığı gibi. Bu sırada bir teslimatçı kız, Valak'ın kendisine sahip olmuş Maurice ile konuştuğunu ve ardından Valak'ın onu öldürdüğünü tanık olur.

Tarascon'da, Irene Valak tarafından rahatsız edilir ve tuhaf bir vizyon yaşar. Debra, Irene'ye Jacques'tan Noiret'in tespihini aldığını söyler. Okulda Sophie, sınıf arkadaşları tarafından zorbalık görür ve dekonsantrasyonla kapatılmış şapelin içinde kilitlenir. Zorbacı, cam boyamasındaki keçiyi işaret ederek, güneş ışığı parladığında şeytanın gözlerinin kırmızıya döndüğünü iddia eder. Bir gece, müdür uyuyan Maurice ile karşılaşır ve Valak, ölü oğlu kılığında ortaya çıkar ve müdürü öldürür.

Filme Yorum Yaz