"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Gran Turismo izle

-

Gran Turismo

8.0/ 10
1 1

Gran Turismo filminin bilgileri Gran Turismo

7.3
Gran Turismo 7.3 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

134 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Neill Blomkamp

Oyuncular

David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Takehiro Hira, Darren Barnet, Geri Horner, Djimon Hounsou, Josha Stradowski

Gran Turismo 2023 yapımı bir Amerikan biyografik spor drama filmidir ve Neill Blomkamp'ın yönetmenliğinde, Jason Hall ve Zach Baylin tarafından yazılan bir senaryoya dayanmaktadır. Columbia Pictures, PlayStation Productions ve 2.0 Entertainment tarafından üretilmiş ve Polyphony Digital tarafından geliştirilen aynı adı taşıyan yarış simülasyon video oyunu serisine dayanmaktadır. Film, genç bir Gran Turismo oyuncusu olan Jann Mardenborough'un gerçek hayatta nasıl profesyonel bir yarış pilotu olduğunu anlatıyor. Filmde Archie Madekwe, Mardenborough'u canlandırırken David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Emelia Hartford, Geri Halliwell Horner, Djimon Hounsou ve Josha Stradowski gibi oyuncular da yer almaktadır.

Film, Gran Turismo üzerine bir film geliştirme çalışmalarının Temmuz 2013'te açıklandığı bir dönemden kaynaklanmaktadır ve Michael De Luca ile Dana Brunetti'nin yapımcılığını üstlendiği ve Alex Tse tarafından yazılan bir senaryo ile başladı. Joseph Kosinski, Jon ve Erich Hoeber tarafından yazılan yeni bir senaryo ile 2015 Haziran'ında filmi yönetmek üzere görevlendirildi. Ancak Kosinski versiyonunun Şubat 2018'de artık ilerlemeyeceği açıklandı. 2022 Mayıs'ında, film yeniden geliştirildiği ve Haziran'da Blomkamp'ın yönetmen olarak atanmasıyla duyuruldu. Ana oyuncu kadrosu Eylül 2022'de duyurulurken, diğer oyuncu eklemeleri Kasım ayında gerçekleşti. Filmin çekimleri 2022 Kasım'ında Macaristan'da başladı ve Aralık'ta tamamlandı. Film müziği Lorne Balfe ve Andrew Kawczynski tarafından bestelendi.

Gran Turismo 30 Temmuz 2023'te Belçika'daki Spa-Francorchamps Pisti'nde prömiyerini yaptı ve 25 Ağustos 2023'te Amerika Birleşik Devletleri'nde Sony Pictures Releasing tarafından sinemalarda gösterime girdi. Film, dünya çapında 60 milyon dolarlık bir bütçeye karşı 111 milyon dolar hasılat yapmış ve eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştır. Film, Mardenborough'un 2015'teki Nürburgring Nordschleife kazasını bir anlatı öğesi olarak kullanması nedeniyle tartışma yarattı.

Hikaye, Nissan'ın motorsporu bölümünün, Gran Turismo yarış simülatörünün becerikli oyuncularını işe almak ve onları gerçek yarış pilotlarına dönüştürmek için GT Akademisi'ni kurmasının ardından başlar. Danny, eski bir sürücü olan Jack Salter'ı bu oyuncuları eğitmek üzere işe alır. Jann Mardenborough, Cardiff, Galler'den gelen genç bir giyim mağazası çalışanı ve oyuncusu olarak, yarış pilotu olmak isteyen ve eski futbolcu babası Steve Mardenborough'un onayını alamayan bir gençtir. Bir gün, Jann, belirli bir pist için bir zaman rekoru koyduktan sonra GT Akademisi'ne katılma fırsatına sahip olduğunu öğrenir. Ancak yarıştan bir gece önce, Jann, kardeşi Coby tarafından Audrey adında genç bir kadınla tanıştırılır ve Audrey'e ilgi duymaya başlar. Polislerin geldiği bir partiye katılmak için kardeşiyle birlikte babasının arabasını kullanır ve arkadaşları trafik polisleri tarafından durdurulduğunda kaçar. Kardeşleri kaçar, ancak geri dönerken babaları tarafından yakalanırlar. Jann ertesi sabah işe gelir ve hayat dersi vermek amacıyla babasının çalıştığı yere götürülür, ancak eğitimi öğrenmek yerine erken ayrılır ve katılma fırsatını yakalar. Ailevi nedenlerle birbirlerinden uzak yaşayan iki kardeş, bu kısa süreli kaçamağı sırasında yeniden bağ kurarlar.

Filme Yorum Yaz