Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Yıldız Savaşları: İmparator izle

-

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

8.4/ 10
1 1

Yıldız Savaşları: İmparator filminin bilgileri Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

8.7
Yıldız Savaşları: İmparator 8.7 Dublaj & Altyazı 1983 1080p
Film Süresi

124 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriFantastik Filmlerİmdb Top 250Macera Filmleri Yönetmen

Irvin Kershner

Oyuncular

Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, David Prowse, Peter Mayhew, Kenny Baker

"Star Wars: Bölüm V - İmparator’un Dönüşü", serinin beşinci filminin adıdır fakat kronolojik sıralamada ikinci film olarak yer alır. Film, "Yeni Bir Umut" filminin olaylarından kısa bir süre sonra başlar ve serinin karanlık ve dramatik tonunu belirler.

Ölüm Yıldızı’nın yok edilmesinin ardından İmparatorluk, Asi güçlerine karşı intikam peşindedir. Asi birlikler, Hoth adlı buzlu gezegende yeni bir üs kurmuşlardır, fakat İmparatorluk’un saldırısına uğrar ve ağır bir yenilgi alırlar. Bu savaş sırasında Luke Skywalker, İmparatorluk’un AT-AT adı verilen devasa yürüyen tanklarına karşı kahramanca bir mücadele sergiler, ancak Asiler sonunda gezegeni terk etmek zorunda kalır.

Luke Skywalker, Yoda adında yaşlı ve bilge bir Jedi Ustası'ndan eğitim almak üzere Dagobah gezegenine gider. Bu sırada Han Solo, Prenses Leia ve diğer Asi liderler, Darth Vader’ın tuzağına düşer ve Bespin'in Bulut Şehri'nde esir alınır. Vader, Luke’u karanlık tarafa çekmek için onu Bespin'e çeker.

Film, Luke ve Vader arasında unutulmaz bir ışın kılıcı düellosu ile doruğa ulaşır. Bu savaş sırasında Vader, Luke’a babası olduğunu açıklar, bu da sinema tarihinin en şok edici anlarından biri olarak kabul edilir.

"Imparator’un Dönüşü", serinin karanlık atmosferini ve karakterlerin içsel çatışmalarını derinlemesine işler. Luke’un Jedi olarak yolculuğu, Vader ile olan ilişkisi ve İmparatorluk’a karşı verilen mücadele, filmi serinin en güçlü bölümlerinden biri yapar.

Filme Yorum Yaz