Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü izle

-

Return of the Jedi

7.9/ 10
1 1

Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü filminin bilgileri Return of the Jedi

7.9
Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü 7.9 Dublaj & Altyazı 1983 1080p
Film Süresi

136 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

George Lucas

Oyuncular

Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Sebastian Shaw, Ian McDiarmid, Frank Oz, James Earl Jones

"Star Wars: Bölüm VI - Jedi'nin Dönüşü", George Lucas'ın efsanevi Star Wars serisinin üçüncü filmidir ve 1983 yılında yayımlanmıştır. Film, "İmparator’un Dönüşü" adıyla da bilinir ve serinin orijinal üçlemesinin son bölümünü oluşturur.

Film, "İmparator'un Dönüşü"ndeki olaylardan bir süre sonra başlar. İmparatorluk, Asileri tamamen yok etmek amacıyla çok daha güçlü ve yenilmez bir Ölüm Yıldızı inşa etmektedir. Bu arada Asi Birlikleri, İmparatorluk'a karşı son bir direniş için hazırlıklarını sürdürmektedir.

Luke Skywalker, Jedi yolunda ilerlemeye devam ederken, aynı zamanda babası Darth Vader ile olan bağlantısını ve onu karanlık taraftan kurtarma arzusunu da keşfeder. Luke, arkadaşları Han Solo, Prenses Leia, Chewbacca ve droidler R2-D2 ile C-3PO ile birlikte, Han Solo'yu Jabba the Hutt'ın pençesinden kurtarmak için Tatooine'e gider.

Kurtarma görevinden sonra Asiler, yeni Ölüm Yıldızı'nı yok etmek için büyük bir saldırı planlar. Bu sırada Luke, İmparator’un tuzağına düşer ve Darth Vader ile yüzleşmek zorunda kalır. Bu epik düelloda Luke, öfkesini kontrol altına almayı başarır ve babasını karanlık taraftan kurtarır. Vader, oğlunu kurtarmak için İmparator’u öldürür, ancak bu süreçte kendisi de ağır yaralanır.

Film, Asilerin zaferi, İmparatorluk'un yıkılışı ve Ölüm Yıldızı'nın yok edilişi ile sona erer. Ayrıca, Anakin Skywalker'ın (Darth Vader) ölümü ve Jedi olma yolunda tamamlanmış olan Luke'un, galaksiyi özgür kılması ile son bulur. "Jedi'nin Dönüşü", Star Wars serisinin orijinal üçlemesini destansı ve duygusal bir finalle noktalar.

Filme Yorum Yaz