"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Bana Kahraman Olduğum Söylendi izle

-

Billy Lynn's Long Halftime Walk

6.0/ 10
1 1

Bana Kahraman Olduğum Söylendi filminin bilgileri Billy Lynn's Long Halftime Walk

6.0
Bana Kahraman Olduğum Söylendi 6.0 Türkçe Dublaj 2016 1080p
Film Süresi

113 Dakika

Ülke

Çin

KategoriDram FilmleriSavaş Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Avy Kaufman

Oyuncular

Joe Alwyn, Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel, Steve Martin, Makenzie Leigh, Ismael Cruz Córdova, Arturo Castro, Ben Platt

Billy Lynn, Irak'ta görev yapan bir Amerikan askeri ve birlikte savaştığı arkadaşları, yaşadıkları şiddetli çatışmadan sağ kurtulduktan sonra Amerika'ya dönerek kahraman olarak karşılanırlar. Amerikan hükümeti, Billy ve birliğini, ülke çapında halkın orduya olan desteğini artırmak amacıyla bir tura çıkarır. Bu turun bir bölümü olarak, Amerikan futbol takımı Dallas Cowboys'un bir maçının devre arasında, ünlü müzik grubu Destiny's Child'ın konserinde sahne almaları planlanmıştır.

Bu süreçte Billy Lynn, hem kendisine yönelik halkın bakış açısını hem de geçmişte yaşadığı savaş anılarını sorgulamaya başlar. Kendisini bir anda Amerika'nın spor ve eğlence dünyasının gösterişli sahnesinde bulan Lynn, bu yeni realite ile savaşın acı gerçekleri arasındaki çelişkiyi derinden hisseder. Bu deneyim, onun hem savaşın travmatik etkileriyle hem de toplumun savaş algısı ve gerçek kahramanlık kavramları üzerine düşünmesine sebep olur. Film, bir askerin gözünden savaşın gerçekleri ve medyanın bu gerçekleri nasıl yansıttığı üzerine derin bir bakış sunar.

Filme Yorum Yaz