Biri beni durdursun! Maske

Mavi Boncuk izle

-

Mavi Boncuk

7.8/ 10
1 1

Mavi Boncuk filminin bilgileri Mavi Boncuk

7.6
Mavi Boncuk 7.6 Yerli Film 1974 1080p
Film Süresi

79 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriKomedi FilmleriSuç FilmleriYeşilçam Filmleri Yönetmen

Ertem Eğilmez

Oyuncular

Emel Sayın, Tarık Akan, Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Perran Kutman, Feridun Çölgeçen

"Mavi Boncuk", 1 Ocak 1975 tarihinde vizyona giren Türk komedi filmidir. Ertem Eğilmez hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlenmiş, Zeki Alasya ve Sadık Şendil ile birlikte senaryosunu yazmıştır. Filmde Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit ve Perran Kutman gibi dönemin ünlü oyuncuları yer almaktadır.

Hikaye, altı arkadaşın (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık) Emel Sayın'ın çalıştığı bir gazinoya eğlenmeye gitmesiyle başlar. Ancak gazinoda hesapları gazete ilanında belirtilen fiyatla uyuşmaz. Arkadaşlar gazino sahibinden intikam almak için Emel Sayın'ı kaçırmaya karar verirler.

Planlarını uygulayarak Emel Sayın'ı Baba Yaşar'ın evinde gizlerler. Ancak zamanla Emel Sayın ve kaçıranlar arasında yakınlaşma başlar. Gazino sahibi fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın'ın evden ayrılmak istememesi sorun yaratır. Arkadaşlar zorla Emel Sayın'ı geri teslim etmek zorunda kalır. Ancak Emel Sayın bu olayın intikamını almak için plan yapar ve film restoranlarının açılışıyla sona erer.

Filmin kadrosunda dönemin en büyük oyuncuları yer almaktadır. Emel Sayın filmde kendisini canlandırırken, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Adile Naşit, Perran Kutman ve Kemal Sunal gibi tanınmış oyuncular da önemli rollerde yer almaktadır. "Mavi Boncuk", eğlenceli ve komik hikayesiyle Türk sinemasının unutulmaz komedileri arasında yerini almıştır.

 

Filme Yorum Yaz