Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

13. Cuma izle

-

Friday the 13th

6.4/ 10
1 1

13. Cuma filminin bilgileri Friday the 13th

6.4
13. Cuma 6.4 Türkçe Dublaj 1980 1080p
Film Süresi

95 Dakika

Ülke

ABD

KategoriGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku FilmleriKült Filmler Yönetmen

Sean S. Cunningham

Oyuncular

Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor, Robbi Morgan, Kevin Bacon, Harry Crosby, Laurie Bartram, Mark Nelson

13. Cuma klasiğinin ilk filmi olan bu filmin konusu ise 

13. Cuma, minimalist bir  senaryosu ancak o dönemdeki şartlara göre bir hayli teknolojik olan efektleriyle günümüzün bir çok sinema otoritesine göre "kült statüsünde" bizimde sitemizde kült filmler kategorisinde yayınladığımız  bir yapım olarak, benzeri yüzlerce teen-slasher prodüksiyonlarıyla arasındaki makası bir hayli açmıştır... Filmde olayların işlenmiş olduğu ana mekan, Camp Crystal Lake'tir... Burası,  20 yıl kadar  önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampı olarak bizlere anlatılıyor filmde. Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmet vermek için çalışmalara başlar ve  mekanı  açmaya karar vererek yakışıklı beyler ve güzel genç bayanlardan oluşan bir kadroyu işe alıp bir ekip kurar . Bir yağmur bulutunun kampı yerkürenin geri kalanından dışladığı korkunç ölümler başlar. Gençler sırası ile , korkunç derecede farklı bir mizansende yaratılmış şekilde cinayete kurban gitmektedir.
 
Klasiğin ilk filminde ise ; Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor, Robbi Morgan, Kevin Bacon, Harry Crosby, Laurie Bartram, Mark Nelson rolleri paylaşmaktadırlar. 
 
Filmizlex iyi seyirler diler, 
Filme Yorum Yaz
Yorumlar
Joakim Karud avatar
Joakim Karud Film Gurusu
25.12.2023
13.Cuma Serisinin İlk filmi. Slasher severler mutlaka bu başyapıtı izlemeli diye düşünüyorum. “Bu ve Halloween” filmleri, Günümüzdeki birçok Slasher filmlerine önayak olmuştur. Klasiklerin bende yeri çok ayrıdır. Daha fazla gelmesi dileğiyle…